0 0
Kip tandoori spiesjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Corrigeer aantal:
400 - 500 g kippenboutfilets
1/2 theelepel chilipoeder gebruik meer of minder naar wens
3 eetlepels citroensap
zout
200 ml Griekse yoghurt
2 afgestreken eetlepels Garam Masala
1/2 afgestreken eetlepel gemalen komijn
1 afgestreken eetlepel korianderpoeder
1 afgestreken eetlepel kurkuma
2 geraspte teentjes knoflook

Dit recept vastpinnen

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Kip tandoori spiesjes

uit de oven

Kenmerken:
  • Glutenvrij
Keuken:

Ingrediënten

Intro

Share

‘Waar heb je die gehaald?’ vroeg Guy wijzend op de kip tandoori spiesjes. ‘Euh, zelf gemaakt.’ antwoorde ik. Aan tafel was hij al even verwonderd toen ik vertelde dat de glutenvrije naanbroodjes ook homemade waren. ‘Wanneer heb je dat dan allemaal gedaan?’ vroeg hij weer. ‘Daarnet’ was mijn antwoord. Het was hem opgevallen dat ik maar een uurtje in de keuken had gestaan en toch een volledige Indiase maaltijd op tafel had gezet. Er waren dus de kip tandoori spiesjes, een kikkererwtenstoofpotje met spinazie, rijst, raita (yoghurtsausje met munt) én vers gebakken glutenvrije naanbroodjes. De kip had ik wel ’s ochtends gemarineerd, want die moet minstens 6 uur zwemmen in een aromatische yoghurtmarinade. Voor de rest is deze Indian Delight in geen tijd klaar.

Kip tandoori is een Indiaas kipgerecht dat wordt geroosterd in een tandoor of kleioven. Tandoori kip ziet meestal rood, dat komt door de rode kleurstof die wordt toegevoegd, maar die heb ik achterwege gelaten. Wij bereiden deze spiesjes in een hete luchtoven, maar grillen kan uiteraard ook.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. We zijn trouwens ook op Pinterest te vinden. Hopelijk tot gauw!

Stappen

1
Klaar

Snij de kippenboutfilets in stukken, die je achteraf op spiezen of stokjes prikt. Doe in een kom met zout, chilipoeder en citroensap. Meng dit goed.

2
Klaar

Meng de overige ingrediënten tot een marinade. Giet dit over de kip, roer om en zet minstens 6 uur in de koelkast.

3
Klaar

Verwarm de heteluchtoven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Prik het vlees op stokjes en verdeel de spiesjes over het bakpapier. Bak ze zo'n 8 minuten aan elke kant (minder als je dunne spiesjes hebt).

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Indiaas stoofpotje met kikkererwten en spinazie
previous
Indiaas stoofpotje met kikkererwten en spinazie
Spaghetti carbonara met chorizo en geroosterde spruitjes
next
Spaghetti carbonara met chorizo en geroosterde spruitjes
Indiaas stoofpotje met kikkererwten en spinazie
previous
Indiaas stoofpotje met kikkererwten en spinazie
Spaghetti carbonara met chorizo en geroosterde spruitjes
next
Spaghetti carbonara met chorizo en geroosterde spruitjes

Opmerking toevoegen