Ingredients
-
400 - 500 g kippenboutfilets
-
1/2 theelepel chilipoedergebruik meer of minder naar wens
-
3 eetlepels citroensap
-
zout
-
200 ml Griekse yoghurt
-
2 afgestreken eetlepels Garam Masala
-
1/2 afgestreken eetlepel gemalen komijn
-
1 afgestreken eetlepel korianderpoeder
-
1 afgestreken eetlepel kurkuma
-
2 geraspte teentjes knoflook
Directions
‘Waar heb je die gehaald?’ vroeg Guy wijzend op de kip tandoori spiesjes. ‘Euh, zelf gemaakt.’ antwoorde ik. Aan tafel was hij al even verwonderd toen ik vertelde dat de glutenvrije naanbroodjes ook homemade waren. ‘Wanneer heb je dat dan allemaal gedaan?’ vroeg hij weer. ‘Daarnet’ was mijn antwoord. Het was hem opgevallen dat ik maar een uurtje in de keuken had gestaan en toch een volledige Indiase maaltijd op tafel had gezet. Er waren dus de kip tandoori spiesjes, een kikkererwtenstoofpotje met spinazie, rijst, raita (yoghurtsausje met munt) én vers gebakken glutenvrije naanbroodjes. De kip had ik wel ’s ochtends gemarineerd, want die moet minstens 6 uur zwemmen in een aromatische yoghurtmarinade. Voor de rest is deze Indian Delight in geen tijd klaar.
Kip tandoori is een Indiaas kipgerecht dat wordt geroosterd in een tandoor of kleioven. Tandoori kip ziet meestal rood, dat komt door de rode kleurstof die wordt toegevoegd, maar die heb ik achterwege gelaten. Wij bereiden deze spiesjes in een hete luchtoven, maar grillen kan uiteraard ook.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. We zijn trouwens ook op Pinterest te vinden. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Snij de kippenboutfilets in stukken, die je achteraf op spiezen of stokjes prikt. Doe in een kom met zout, chilipoeder en citroensap. Meng dit goed. |
2
Done
|
Meng de overige ingrediënten tot een marinade. Giet dit over de kip, roer om en zet minstens 6 uur in de koelkast. |
3
Done
|
Verwarm de heteluchtoven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Prik het vlees op stokjes en verdeel de spiesjes over het bakpapier. Bak ze zo'n 8 minuten aan elke kant (minder als je dunne spiesjes hebt). |