Ingredients
-
2 koffiekopjes quinoa
-
4 koffiekopjes groentebouillon
-
1/2 broccoli
-
1/3 bloemkool
-
5 groene asperges
-
2 eetlepels Dijonmosterd
-
1 eetlepel vloeibare honing
-
6 eetlepels olijfolie
-
3 eetlepels ciderazijn (appelazijn)
-
peper en zout
-
2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
-
2 eetlepels geroosterde Cashewnoten
-
8 basilicumblaadjes
-
1 Lente ui (enkel groene gedeelte)
Directions
Wat eet jij als het rond de 30° is? Mij maakt het niet zoveel uit of het warm of koud is, Guy verkiest eerder koude gerechten. Ik maakte laatst deze knapperige salade van quinoa, broccoli en bloemkool met groene asperges en een lekkere mosterd-honingdressing, pijnboompitten en cashewnoten. Het is een fris bijgerecht voor bij de BBQ, maar is ook lekker met avocado en een gekookt eitje of gerookte zalm.
Deze knapperige salade van quinoa met broccoli en bloemkool is het lekkerst als je hem enkele uren laat trekken. De broccoli en bloemkool gaan er rauw in. De asperges werden even geblancheerd.
Misschien lust je mijn favoriete quinoagerecht ook wel. Nog wat broccoli over of zin in een warm gerecht, probeer dan deze broccoli met krieltjes, noten en gepocheerd ei.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Wist je trouwens dat we ook een Facebookgroep hebben? Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Spoel de quinoa en breng samen met de bouillon aan de kook. Zet een deksel op de kookpot en laat op een zacht vuurtje garen in ca. 15 minuten. |
2
Done
|
Hak intussen in een keukenmachine de broccoli en de bloemkool fijn (iets grover dan rijst). Laat eventueel enkele kleine roosje heel om textuur en variatie te brengen. Blancheer of stoom de schoongemaakte en in stukken gesneden asperges. |
3
Done
|
Maak een dressing van de mosterd, honing, olie, ciderazijn en een scheutje water. Breng op smaak met peper en zout. |
4
Done
|
Meng de quinoa, groenten en dressing onder elkaar in een kom. Werk af met fijngesneden basilicum, bieslook, pijnboompitten en cashewnoten. Druppel er voor het opdienen nog wat olijfolie over. |