Ingredients
-
2/3 komkommer
-
1 flinke eetlepel Skyr of Griekse yoghurt
-
1/2 verkruimeld groentebouillonblokje
-
1 handjevol muntblaadjes
-
peper
-
Bernagiebloemetjes
Directions
De temperatuur gaat de komende dagen de hoogte in en men spreekt over een eerste hittegolf, dan komt verkoeling natuurlijk van pas. Een koude komkommersoep met munt is niet alleen verfrissend, maar ook bijzonder lekker en licht. Het is trouwens in geen tijd klaar en je kunt het pimpen zoals je wilt. Met blokjes fijngesneden komkommer en paprika bijvoorbeeld voor de vegans onder ons (gebruik dan ook een yoghurtvervanger). Afgewerkt met verkruimelde feta voor de vegetariërs. Vleeseters kunnen er snippers rauwe of gedroogde ham in doen en visliefhebbers grijze garnalen of gerookte zalm. Klassieke toppings, die deze koude komkommersoep met munt eer aan doen. Onze gasten kregen het puur in de vorm van een ‘shotje’ en als één van vele hapjes.
Naast komkommer gebruikte ik voor deze koude soep Skyr, een IJslandse magere yoghurt die nogal vast is (lijkt meer op kwark), maar met Griekse of andere yoghurt lukt het ook.
Liever koude komkommersoep met venkel, probeer dan dit recept of wil je misschien deze cappuccino van komkommer proberen als het wat kouder is.
Het recept is voor 8 glaasjes of voor 2 personen als je het als soep eet.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Schil de komkommer en snijd in grove stukken. Hak de munt grof. Doe alle ingrediënten in een mixer of keukenmachine en mix tot een gladde soep. Voeg eventueel een beetje water toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout en zet koel weg. Serveer de soep ijskoud en werk af met de bloemetjes of een blaadje munt of met je favoriete topping. |