Ingredients
-
4 verse tonijn steaks
-
peper en zout
-
sesamolie
-
400 g zwarte tagliatellepasta gekleurd met inktvisinkt
-
olijfolie
-
oregano
-
look
-
1/2 courgette
-
200 g troskerstomaatjes
-
20 verschillende kleuren kerstomaatjes
-
2 eetlepels witte wijnazijn of chardonnay azijn
-
2 eetlepels water
-
1 snuifje suiker
-
pestozelfgemaakt of kant-en-klaar
-
enkele basilicumblaadjes
-
parmezaankoekjes
Directions
Normaal gezien kook ik rond deze tijd van het jaar volop herfstgerechten, maar door de zachte temperaturen van de laatste tijd zou een mens vergeten welk seizoen het is.
Steps
1
Done
|
Pel de tomaatjes door ze even onder te dompelen in kokend water en daarna te laten schrikken in koud water. Meng de witte wijnazijn, water, peper en zout. Breng aan de kook tot de suiker is opgelost. Laat de tomaatjes hierin een uur marineren. |
2
Done
|
Kook de pasta al dente en maak intussen de pastasaus door de courgette en look aan te stoven in wat olijfolie. Voeg op het einde de tomaatjes en oregano, peper en zout toe en wat pastakookwater en laat nog even sudderen tot de tomaatjes wat zachter, maar nog heel zijn. Roer een flinke scheut olijfolie extra vergine door de saus en meng met de pasta. |
3
Done
|
Wrijf de tonijn in met wat sesamolie en bestrooi met peper en zout. Schroei de vis kort aan zodat hij aan de binnenkant nog rauw is. Snijd in repen en werk de borden af met de pasta, vis, tomaatjes, een beetje pesto, basilicum en een parmezaankrokantje. |