• Home
  • Aziatisch
  • Kort gebakken tonijn, zwarte (sepia)tagliatelle, gemarineerde tomaten, pesto
0 0
Kort gebakken tonijn, zwarte (sepia)tagliatelle, gemarineerde tomaten, pesto

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Corrigeer aantal:
4 verse tonijn steaks
peper en zout
sesamolie
400 g zwarte tagliatelle pasta gekleurd met inktvisinkt
olijfolie
oregano
look
1/2 courgette
200 g troskerstomaatjes
20 verschillende kleuren kerstomaatjes
2 eetlepels witte wijnazijn of chardonnay azijn
2 eetlepels water
1 snuifje suiker
pesto zelfgemaakt of kant-en-klaar
enkele basilicumblaadjes
parmezaankoekjes

Dit recept vastpinnen

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Kort gebakken tonijn, zwarte (sepia)tagliatelle, gemarineerde tomaten, pesto

Keuken:

Ingrediënten

Intro

Share

Normaal gezien kook ik rond deze tijd van het jaar volop herfstgerechten, maar door de zachte temperaturen van de laatste tijd zou een mens vergeten welk seizoen het is.

 

(Visited 9.437 times, 1 visits today)

Stappen

1
Klaar

Pel de tomaatjes door ze even onder te dompelen in kokend water en daarna te laten schrikken in koud water. Meng de witte wijnazijn, water, peper en zout. Breng aan de kook tot de suiker is opgelost. Laat de tomaatjes hierin een uur marineren.

2
Klaar

Kook de pasta al dente en maak intussen de pastasaus door de courgette en look aan te stoven in wat olijfolie. Voeg op het einde de tomaatjes en oregano, peper en zout toe en wat pastakookwater en laat nog even sudderen tot de tomaatjes wat zachter, maar nog heel zijn. Roer een flinke scheut olijfolie extra vergine door de saus en meng met de pasta.

3
Klaar

Wrijf de tonijn in met wat sesamolie en bestrooi met peper en zout. Schroei de vis kort aan zodat hij aan de binnenkant nog rauw is. Snijd in repen en werk de borden af met de pasta, vis, tomaatjes, een beetje pesto, basilicum en een parmezaankrokantje.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Patrijs, sausje met spek en kweepeer
next
Mosseltjes met witbier en pastinaak
previous
Patrijs, sausje met spek en kweepeer
next
Mosseltjes met witbier en pastinaak

Opmerking toevoegen