0 0
Gewokte mosselen met limoen

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 kg mosselen
1 stuk knolselderij Ca. een schijf van 1 cm.
1 kleine wortel
8 kerstomaatjes
1 limoen
1 flinke scheut room (lactose vrij)
1 glas droge witte wijn
1 eetlepel lookolie Voor wie geen fodmap eet, kan ook olijfolie en een teentje look gebruiken.
2 lente-uien (enkel groene gedeelte)
peper
(Voor fodmap niet gebruiken) mosselkruiden

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Gewokte mosselen met limoen

Features:
  • Glutenvrij
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Ook zot van mosselen? Dan heb jij geluk. Het mosselseizoen is gestart en deze gewokte mosselen met limoen heb je waarschijnlijk nog nooit geprobeerd. De mosselen zijn dus klaargemaakt in de wok en kregen een vleugje limoen mee. Dat maakt het geheel lekker fris. Misschien lijkt het wat vreemd om over frisse mosselen te spreken, toch is limoen een lekkere smaakmaker bij vis in het algemeen. Door zijn frisheid is dit een ideaal mosselgerecht voor op een warme zomerdag. Heb je mosselen over, maak er gegratineerde mosselen van.

Deze gewokte mosselen met limoen zijn gewoon eens wat anders, vooral omdat er geen ui en selder aan te pas komen en ze toch heel veel smaak hebben. Dat laatste is vooral goed voor mensen met PDS of die low fodmap eten. Wil je toch ui en selder gebruiken, dan kan dat natuurlijk. Toch vrees ik dat de limoensmaak dan een beetje verloren gaat.

Liever mosselen met pernod en tomatensalsa?

Wil je weten wanneer het mosselseizoen loopt. Bezoek dan deze site.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!

 

Steps

1
Done

Maak de mosselen schoon en spoel ze. Snij de knolselderij en de wortel in blokjes. Halveer de tomaten. Snij de lente-ui in ringen.

2
Done

Verhit de lookolie in de wok. Doe knolselderij en wortel erbij en roerbak enkele minuten tot de groenten bijtgaar zijn. Voeg de mosselen en tomaatjes toe. Bestrooi met de mosselkruiden. Giet de room, witte wijn en het sap van 1 limoen erover. Schep goed om en kook de mosselen op hoog vuur tot ze open zijn. Dek de wok eventueel af met een deksel.

3
Done

Haal van het vuur en strooi er de lente-ui over en breng op smaak met enkele draaien van de pepermolen.

Serveer met frietjes of brood.

Guy

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Koude komkommer en venkelsoep met sambuca geitenkaas en grijze-garnaal
previous
Koude komkommer-venkelsoep
souvlaki, melazanno, auberginedip, geroosterde groenten
next
Zomerse mezze
Koude komkommer en venkelsoep met sambuca geitenkaas en grijze-garnaal
previous
Koude komkommer-venkelsoep
souvlaki, melazanno, auberginedip, geroosterde groenten
next
Zomerse mezze

Add Your Comment