Ingredients
-
8 kippenkoteletjes
-
1 takje rozemarijn
-
6 grote blaadjes salie
-
2 look
-
16 pancettaItaliaans buikspek, kan ook met ontbijtspek
-
olijfolie
-
ongezouten boter
-
peper en zout
-
Directions
Het bord op deze foto is de zoveelste variant van dit lekkere kippengerechtje. Heerlijk in combinatie met boontjes, maar een zuiderse salade kan eveneens. Hier werden de kruidige kippenpakketjes eenvoudig geserveerd met gestoomde prinsesboontjes en ui, gegrilde kerstomaatjes en ovenaardappelen. Kippenkoteletjes hebben veel meer smaak dan kipfilet, maar je kunt er perfect kipfilet voor gebruiken.
Kan ook kalfsvlees of kalkoen. Je kunt ook nog mozzarella of plakjes gebakken aubergine mee rollen.
Dat kip het meest veelzijdige stukje vlees is ontdek je hier.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Bezoek ook zeker onze website GlutenVrijLeven! Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 170°. Doe de fijngesneden rozemarijn, salie en look, peper en zout in een lage schaal of diep bord. Haal het vel van de koteletjes. Doop ze aan één kant in het kruidenmengsel en rol ze in het spek of de pancetta. Steek de pancetta van met houten prikkers of houd het bijeen met keukentouw. |
2
Done
|
Vet een ovenvaste schaal in met de boter en olie en leg hierin de kip. Bak ze gedurende 30 – 45 minuten. Draai ze halverwege om. Haal ze uit de oven en houd ze warm in aluminiumfolie. Deglaceer de ovenschaal met een beetje water en doe dit over in een pan of steelpannetje, laat lichtjes inkoken en overgiet hiermee de kip. |