Ingredients
-
1 kg jumbo mosselen
-
2 tenen look
-
1 ui
-
250 ml volle room
-
peper
-
Enkele takjes verse dille
-
1 citroen
-
1 glas droge witte wijn
Directions
Waar smaken mosselen beter dan aan zee? In dit geval de Öresund, de zee tussen Denemarken en Zweden. Vanaf ons tafeltje in Restaurang Brygga hebben we zicht op de jachthaven van Höganäs en iets verderop op Denemarken. We zijn in vakantiestemming en bestellen elk een halve kilo mosselen met brood en een flesje sauvignon Blanc. Op de achtergrond speelt leuke soulmuziek.
De mosselen worden net zoals bij ons in mosselpotten geserveerd. Het deksel gaat eraf en het aroma van verse dille prikkelt onze neus. Op het eerste zicht lijken de mosselen op de Zeeuwse, maar de textuur is anders. Ze zijn vleziger, vaster en zelfs een tikkeltje droog. Het blijken Noorse mosselen te zijn. De smaak is wel lekker. We soppen het vers gebakken foccaciabrood in de lekkere roomsaus en nippen van ons glas. Meer heeft een mens niet nodig.
Na afloop proberen we het recept te ontfutselen en dit zou het moeten zijn. ?
Välsmakande!
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Maak de mosselen schoon en spoel ze. Breng ze aan de kook met de witte wijn en grof gesneden look en ui. Laat enkele minuten op hoog vuur koken tot ze net open gaan. Schep de mosselen uit het vocht en hou ze warm. Zeef het vocht en kook dit samen met de room in. |
2
Done
|
Doe de mosselen terug bij de roomsaus, strooi er peper over en schep om. Werk af met fijngesneden dille en een partje citroen en serveer met foccaciabrood. |