Ingredients
-
40 jumbo mosselen
-
1 scheutje neutrale bakolie
-
1/2 groene selderijsteel
-
2 takken bladpeterselie
-
1 ui
-
peper
-
150 ml room
-
1 eetlepel boter
-
enkele sprieten bieslook
-
2 plukjes kervel
-
2 takjes bladpeterselie
-
1 takje verse of 1/2 eetlepel gedroogde dragon
-
1/2 citroen (enkel zeste/schil)
Directions
[avatar user=”Guy” /]
Mosselen Poulette is een Franse klassieker, die normaal met Bouchot mosselen wordt gemaakt. Ik gebruikte voor dit voorgerecht Zeeuwse mosselen. Dit recept was in 1892 naar het schijnt al ‘ouderwets’, maar ik begrijp waarom het nu nog steeds wordt gemaakt. De romige saus met verse kruiden is nl. superlekker. Liever een grote portie als hoofdgerecht? Verdubbel dan het aantal ingrediënten.
Ik vond geen verse dragon en verving die door gedroogde en de citroenmelisse werd de zeste van citroen, maar voor de rest bleef het originele sausrecept voor deze mosselen Poulette onaangeroerd.
Serveer eventueel met stokbrood.
Er staan tal van mosselrecepten op deze site, omdat ik zot ben van mosselen. Probeer ze zeker uit als jij ook een fan bent.
Wil je niets missen? Volg onze kook-, leef- en genietmomenten op Facebook of Instagram. Als je lid wordt van onze Facebookgroep krijg je er nog nuttige tips en interessante links bovenop.
Steps
1
Done
|
Maak de mosselen schoon. Snij de ui, peterselie, en selderij grof. Stoof de groenten aan in de olie. Voeg de mosselen toe en zet een deksel op de pot tot de mosselen open zijn. Strooi er zwarte peper over. Haal de mosselen uit de pot en verwijder telkens de bovenste schelp. Zeef het kookvocht. Hak de kruiden fijn. |
2
Done
|
Meng de room met eidooier en voeg toe aan het gezeefde mosselvocht. Verwarm de saus lichtjes om hem te doen binden, maar breng niet aan de kook. Roer de gehakte kruiden onder de saus en de citroen zeste (geraspte citroenschil/enkel het gele). Schik de mosselen in 2 kommen en nappeer de saus erover. |