Ingredients
-
50 g geroosterde pijnboompitten
-
1 teentje look
-
50 g geraspte parmezaan
-
1 flinke handvol basilicumblaadjes
-
1 dl olijfolie extra vergine
-
peper en zout
Directions
Als je ooit verse pesto hebt geproefd wil je nooit meer pesto uit een potje. Dé klassieker is met verse basilicum, maar je kunt eindeloos variëren met pesto.
Saliepesto: Vervang de basilicum door salie en de pijnboompitten door walnoten.
Korianderpesto: Vervang de basilicum door verse koriander, laat de kaas weg.
Zongedroogde tomatenpesto: zie dit recept.
Daslookpesto: zie dit recept.
Paprikapesto: zie dit recept.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. We zijn trouwens ook op Pinterest te vinden. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Gebruik een vijzel, mixer, blender of keukenmachine om de pijnboompitten, de knoflook, de basilicum en de Parmezaanse kaas fijn te maken tot een egaal mengsel. Voeg de olie er beetje bij beetje al roerend bij. Proef en breng op smaak met peper en zout. |