Ingredients
-
1 kg pompoenbutternut of hakkaido
-
olijfolie
-
1 mespunt chilivlokken
-
1 flinke eetlepel ricotta
-
nootmuskaat
-
peper en zout
-
300 g kalfsgehakt
-
1 ui
-
1 theelepel gedroogde tijm
-
1 look
-
1 theelepel ras el hanout
-
500 ml bechamelsaus
-
8 verse of voorgekookte lasagne vellenGlutenvrij of normaal
-
200 g geraspte mozzarella
-
12 blaadjes salie
Directions
Halloween komt eraan en daar horen natuurlijk pompoenen bij. Mooi als decoratie, maar nog beter in de keuken. Je hebt pompoenen in verschillende maten, vormen en kleuren. In de keuken gebruik ik meestal de flespompoen beter gekend als butternut, maar wie low fodmap moet eten kan beter opteren voor de hokkaido of kastanjepompoen, dat is een kleine oranje pompoen. Je kunt hem in de schil garen. Het was de eerste keer dat ik een pompoenlasagne met krokante salie maakte, maar ravioli met pompoen komt vaker op tafel. Bij de ravioli voeg ik altijd een beetje ricotta toe, dat had ik nu niet gedaan, waardoor het geheel minder luchtig was. Dat heb ik inmiddels in het recept aangepast.
Wij hebben voor deze pompoenlasagne met krokante salie glutenvrije gedroogde lasagnevellen gebruikt, maar zelf gemaakt is natuurlijk nog lekkerder. Hier vind je het recept om zelf glutenvrije pasta te maken en hier voor traditionele pasta.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Bezoek ook zeker onze website GlutenVrijLeven! Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180°. |
2
Done
|
Halveer de pompoen, verwijder de zaden en snijd in grove stukken. Leg de stukken op een bakplaat overgiet met een flinke scheut olijfolie en bestrooi met de chilivlokken. Plaats in de oven en laat ca. 25 minuten garen. Haal de pompoen uit de oven, laat wat afkoelen en stamp tot een puree. Meng er de ricotta onder en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. |
3
Done
|
Snij de gepelde look en ui fijn en bak ze glazig in wat olijfolie, voeg het gehakt toe en bak rul. Breng op smaak met peper, zout, tijm en ras el hanout. |
4
Done
|
Neem een ovenschotel, vet die in met wat olijfolie, Verdeel over de bodem een laagje lasagne, schep hierover een laagje pompoenpuree, vervolgens een laagje gehakt, en daarna bechamelsaus. Herhaal dit en eindig met de bechamelsaus. Strooi er de mozzarella over en plaats ca. 30 minuten in de oven. |
5
Done
|
Bak de salieblaadjes krokant in een beetje boter met olie en serveer ze bij de lasagne. |