Ingredients
-
2 peterseliewortelskan eventueel vervangen worden door pastinaak.
-
1 liter kippen- of groentebouillon
-
1 kg mosselen
-
1 ui
-
1 groene selderijsteel
-
150 g grijze garnalen (handgepeld)
-
1 scheutje room of sojaroom
-
peper en zout
-
Garnering
-
peterselieolie of gehakte peterselie
Directions
Dit een post van mijn oude blog: In het rijtje vergeten groenten in opmars krijgt de peterseliewortel ook een plaats. Het is een witte wortel en ziet er een beetje uit als een kleine pastinaak. De smaak lijkt een combinatie van knolselderij en pastinaak en de peterseliesmaak is zeker niet overheersend. Het is vooral een zeer kruidige smaakmaker, die me ook een beetje aan verse lavas (maggikruid) doet denken. De wortel leent zich uitstekend voor soepen en winterse stoofpotten en de keuze om de soep af te werken met zilte mosselen en grijze garnalen, bleek een goede te zijn. Zo kwam deze romige peterseliewortelsoep met mosselen en grijze garnaal dus tot stand.
Dit is een soep die geschikt is voor een feestelijk etentje. Misschien iets voor het kerst- of nieuwjaarsdiner.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Snijd de peterseliewortel grof en breng aan de kook met de bouillon, kook tot hij zacht is. Stoom de schoongemaakte mosselen gaar met de grof gesneden ui en selderij, vang 1 dl gezeefd mosselvocht op en haal de mosselen uit hun schelp. Voeg het gezeefde mosselvocht bij de peterseliewortel en mix het geheel tot een gladde soep. |
2
Done
|
Breng terug aan de kook, voeg een scheutje room, peper en zout toe. Warm de mosselen kort op in de hete soep en werk vervolgens af met de grijze garnalen, peterselie en/of peterselieolie. Peterselieolie maak je door een handjevol blaadjes te blancheren en vervolgens te mixen met zachte olijfolie, zeven en klaar. |
3
Done
|
Wil je de soep nog romiger? Meng dan een eidooier met een scheut room en roer die vervolgens door de soep. Let wel op dat je eerst een beetje van de warme soep met de room en het ei vermengt anders gaat de soep misschien schiften. |