0 0
Risotto primavera of lenterisotto

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
300 g risottorijst
1 liter kippenbouillon
3 lente-ui
ongezouten boter
1 eetlepel citroen zeste (schil)
5 groene asperges
2 espressokopjes (diepvries)erwtjes
8 grote gepelde tijgergarnalen
cajun specerijenmix
3 eetlepels geraspte parmezaan
12 coquilles (mag diepgevroren zijn)
peper en zout
1 gele wortel
1 zwarte of rode wortel
fleur de sel
yuzu-olie extra vergine olijfolie met yuzu, je kan ook extra vergine olijfolie met een beetje limoenzeste gebruiken. Te koop in speciaalzaken.

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Risotto primavera of lenterisotto

met groene asperges, erwtjes, tijgergarnaal, coquilles en chips van gele en rode wortel

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Risotto … ik kan er niet genoeg van krijgen. Deze Italiaanse rijstbereiding eet je elk seizoen anders. Eigenlijk is het een voor- of tussengerecht, net zoals pasta, maar je kunt het ook perfect als hoofdgerecht serveren en lekker bij vlees of vis.

Ik heb deze risotto een fris accent gegeven door er op het einde geraspte citroenschil aan toe te voegen. De tijgergarnalen kregen dan weer een zoutig/pittig tintje met een cajun specerijenmix. Tot voor kort maakte ik die zelf, naar een recept uit een cajun kookboek dat ik ooit uit New Orleans meebracht. Intussen heb ik bij Hanos (horeca groothandel) het Magic Seasoning Salt van de befaamde Cajun Chef Paul Prudhomme (http://www.chefpaul.com) gevonden en dat smaakt even authentiek dan het zelfgemaakte specerijenzout. Uit Parijs (http://www.ppprovence.com)bracht ik dan weer een flesje maagdelijke olijfolie met yuzu extract mee. Yuzu is een Japanse citrusvrucht. Je kunt deze olie vervangen door gewone maagdelijke olie en een beetje zeste van een limoen.

Je kunt dit als hoofdgerecht serveren, ik gaf het als voorgerecht.

 

 

Steps

1
Done

Snijd de geschraapte wortelen met een mandoline in heel dunne plakjes en leg ze op een roostertje dat in de microgolfoven kan (eventueel op een vel keukenpapier), droog ze op het 1200 watt gedurende 2 minuten of tot ze krokant zijn.

2
Done

Verwijder de vezelige uiteinden van de asperges, snijd in stukken van ca. 3 cm. Snijd de garnalen in 3, bestrooi ze met een beetje van de cajun specerijenmix en bak ze kort in een beetje boter of olijfolie.

3
Done

Verhit een klontje boter en fruit hierin de lente-ui glazig. Doe de rijst erbij tot ook deze glazig ziet, voeg dan een eerste pollepel bouillon toe (de rijst moet juist onderstaan) en laat onder regelmatig roeren op een middelmatig vuur koken, voeg regelmatig bouillon toe. Na ca. 8 minuten de aspergepunten en erwtjes toevoegen. Neem 15 minuten nadat de eerste bouillon is toegevoegd de kookpot van het vuur. De rijst moet wel al dente zijn, dus niet te plat en ook niet meer te hard. Roer er de parmezaan, citroenzeste en een klont boter onder, doe de gebakken garnalen erbij, alsook peper en eventueel zout.

4
Done

Bestrooi de coquilles met peper en zout en bak ze kort aan beiden zijden in boter.

5
Done

Serveer de risotto in diepe borden (pastaborden), verdeel de coquilles erover, druppel de yuzu-olie erover en een beetje fleur de sel en werk verder af met de wortelchips.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Witte en groene asperges, gepocheerd ei, grijze garnaal
next
Schelvis, asperges, lamsoor, geroosterde amandelen en Hollandaisesaus
previous
Witte en groene asperges, gepocheerd ei, grijze garnaal
next
Schelvis, asperges, lamsoor, geroosterde amandelen en Hollandaisesaus

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here