Ingredients
-
1 bussel witte asperges
-
1 bussel groene asperges
-
250 g grijze garnalen (handgepeld)
-
4 bio eieren
-
1 scheutje natuurazijn
-
Voor de beurre blanc
-
2 kleine sjalot
-
1,5 eetlepel droge witte wijn
-
1 eetlepel witte wijnazijn of chardonnay azijn
-
125 g koude boter (zonder zout)
-
peper en zout
-
cayennepeper
Directions
Tot half juni kunnen we weer volop genieten van overheerlijke asperges. Deze lekkernij kan je op zoveel verschillende manieren bereiden. Je kunt ze stomen, koken, rauw eten, roerbakken, etc. De combinatie asperge en ei is klassiek, denk maar aan asperges op zijn Vlaams (met gekookt ei, peterselie en boter). In dit recept werd het ei gepocheerd en kreeg het gezelschap van een andere delicatesse; grijze garnaal.
Voor een vegetarische versie kan de garnalen eventueel vervangen door kerstomaatjes of plukjes verse kervel
Steps
1
Done
|
Schil de asperges van het kopje af met een dunschiller en snij het onderste vezelige gedeelte weg. Kook of stoom ze gaar. Breng ruim wat water aan de kook met een scheutje azijn, breek elk ei apart in een kommetje en laat ze één per één in het licht borrelende water glijden. Kook ca. 3 minuutjes en schep het ei eruit met een schuimspaan. Snijd het gestolde eiwit eventueel bij tot een mooiere vorm. |
2
Done
|
Kook voor de saus de witte wijn azijn, de witte wijn en de sjalotjes in, maar laat niet helemaal droog koken. Roer er op hoog vuur de blokjes boter onder tot sausdikte. Breng op smaak met peper, zout en cayennepeper en roer door een zeef. |
3
Done
|
Serveer de asperges op verwarmde borden, werk af met de saus en de garnalen en plaats bovenop het ei. |