Ingredients
-
12 rode poon filets
-
1 bakje zeekraal
-
olijfolie
-
peper en zout
-
1/2 bloemkool
-
nootmuskaat
-
2 sjalot
-
125 g + een klontje voor de vis ongezouten boter
-
1,5 eetlepel droge witte wijn
-
1 eetlepel witte wijnazijn of chardonnay azijn
-
cayennepeper
-
2 eetlepels kappertjes op zoutgespoeld
Directions
Rode poon of knorhaan is de vis van het jaar. Vlam en de visserijsector zetten elk jaar een andere vis in de kijker. Volgens mij een zeer goed initiatief, want we grijpen nog steeds naar dezelfde vissoorten. Vis is zo veelzijdig en het is één van mijn lievelingsproducten om mee te werken.
Steps
1
Done
|
Kook voor de saus de witte wijn azijn, de witte wijn en de sjalotjes in, maar laat niet helemaal droog koken. Roer er op hoog vuur de blokjes boter onder tot sausdikte. Breng op smaak met peper, zout en cayennepeper en roer door een zeef. |
2
Done
|
Kook de bloemkool gaar, giet af en pureer glad met een klontje boter en/of een scheutje room, peper, zout en nootmuskaat. Blancheer de gewassen zeekraal enkele minuten. Bestrooi de vis met peper en zout en bak in boter en olijfolie. |
3
Done
|
Serveer de vis met aardappelpuree, de zeekraal en de saus en werk af met de kappertjes. |