0 0
Rode poon met crème van bloemkool

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
12 rode poon filets
1 bakje zeekraal
olijfolie
peper en zout
1/2 bloemkool
nootmuskaat
2 sjalot
125 g + een klontje voor de vis ongezouten boter
1,5 eetlepel droge witte wijn
1 eetlepel witte wijnazijn of chardonnay azijn
cayennepeper
2 eetlepels kappertjes op zout gespoeld

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Rode poon met crème van bloemkool

beurre blanc, kappertjes en zeekraal

Features:
  • Glutenvrij
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Rode poon of knorhaan is de vis van het jaar. Vlam en de visserijsector zetten elk jaar een andere vis in de kijker. Volgens mij een zeer goed initiatief, want we grijpen nog steeds naar dezelfde vissoorten. Vis is zo veelzijdig en het is één van mijn lievelingsproducten om mee te werken.

 

Steps

1
Done

Kook voor de saus de witte wijn azijn, de witte wijn en de sjalotjes in, maar laat niet helemaal droog koken. Roer er op hoog vuur de blokjes boter onder tot sausdikte. Breng op smaak met peper, zout en cayennepeper en roer door een zeef.

2
Done

Kook de bloemkool gaar, giet af en pureer glad met een klontje boter en/of een scheutje room, peper, zout en nootmuskaat. Blancheer de gewassen zeekraal enkele minuten. Bestrooi de vis met peper en zout en bak in boter en olijfolie.

3
Done

Serveer de vis met aardappelpuree, de zeekraal en de saus en werk af met de kappertjes.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Tagliolini met cantharellen en truffelsalsa
next
Witte en groene asperges, gepocheerd ei, grijze garnaal
previous
Tagliolini met cantharellen en truffelsalsa
next
Witte en groene asperges, gepocheerd ei, grijze garnaal

Add Your Comment