Ingredients
-
2 slaharten of little gems
-
3 hard gekookte eieren
-
3 - 4 palmharten
-
1/2 avocado
-
grijze garnalen (handgepeld)
-
olijfolie extra vergine
-
witte balsamico
-
cocktailsaus
Directions
Dit is een gerecht dat mijn moeder vroeger regelmatig maakte. Het werd dan geserveerd in een cocktailglas. Zowel mijn broer als ik maken deze salade van avocado, ei en palmharten regelmatig. Alleen voeg ik er grijze garnalen aan toe en serveer ik het op een modernere manier. Deze keer verving ik de kropsla door slaharten of little gems. Lekker knapperig in combinatie met de romige avocado. Palmharten koop je in blik of bokaal in de supermarkt.
Deze salade van avocado, ei, palmharten en grijze garnalen is super gemakkelijk en snel te maken en je scoort er altijd mee. Je kunt er eventueel ook wat kerstomaatjes aan toevoegen.
Voor een vegetarische versie laat je de garnalen weg.
Heb je liever een fancy hapje met avocado en grijze garnaal? Probeer dan zeker dit recept.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Wist je trouwens dat we ook een Facebookgroep hebben? Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Was en droog de slaharten en snij ze in de lengte in twee. Pel de avocado, verwijder de pit en snij in 4 lange partjes. Plet of rasp de gekookte eieren. Snij de palmharten in plakjes en/of cilinders van ca. 1,5 cm. Schik de slaharten over 4 borden, druppel er wat olijfolie en azijn over. Bestrooi met peper en zout. Schik de avocado erbij, de palmharten, de mimosa van ei en werk af met de grijze garnalen en dotjes cocktailsaus. |