0 0
Snelle wok met rijstnoedels

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
300 g rijstnoedels
500 - 600 g groenten naar keuze (zie suggesties bovenaan)
neutrale bakolie
1 teentje look
1,5 cm gember
4 eetlepels oestersaus
4 eetlepels lichte sojasaus
1 scheutje kokend water
1 koffielepel geroosterde sesamolie
lente-ui

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Snelle wok met rijstnoedels

Features:
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Je hebt niet elke dag tijd (of zin) om te koken, maar eigenlijk heb je in een half uur een volwaardig gerecht op tafel staan. Dat is sneller dan wanneer je bij de frituur moet aanschuiven, pizza of Chinees gaat afhalen, tenminste als je zoals wij niet middenin een stad woont. Voor een snelle wok met rijstnoedels heb je wat restjes groenten, champignons, ei, scampi, vis, kip of vlees nodig. Een beetje (eventueel vegetarische) oester- en sojasaus en wat sesamolie. De rijstnoedels kan je vervangen door mie, sobanoedels of rijst of zelfs door tagliatelle. Guy maakte vorige week als tapa scampi met rijstnoedels (zie grote foto) en ik wokte gisteren wat broccoli, wortelen en oesterzwammen met rijstnoedels en serveerde er een stukje gebakken vis bij. Eenvoudig, maar lekker.

We helpen je op weg, maar combineer volgens smaak en voorraad …
Liever vegetarisch kies dan voor extra veel groenten …
Extra afwerking: geroosterde pinda’s of cashew, gebakken uitjes, kroepoek, sesamzaad, lente-uit …

  • Broccoli – wortel – ui – paddenstoelen – kip, vis of scampi
  • Paksoi – paprika – tofu, kip, scampi of rund
  • Sojascheuten – bamboescheuten – wortel – paprika – tofu, kip, scampi of rund
  • Chinese kool – sojascheuten – shiitake – paprika – tofu, kip, scampi of varkenshaas
  • Babymais – sojascheuten – paprika – peultjes – gebakken ei, tofu, kip, scampi of varkenshaas
  • ….

Misschien heb je liever vlees, probeer dan deze Chinese rijstnoedels met paksoi en ossenhaas.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!

Steps

1
Done

Kook de rijstnoedels 3 minuten in gezouten water. Giet af, spoel met koud water en laat uitlekken.
Maak de groenten schoon en snij ze in de gewenste vorm. Hoe kleiner gesneden, hoe sneller klaar. Broccoliroosjes snij ik meestal in 2 of 3. Wortels in lucifers of schijfjes...
Pel de scampi, snij het vlees in hapklare blokjes of reepjes ...

2
Done

Verhit een wok en doe er ca. 1-2 eetlepels neutrale bakolie zoals rijstolie of arachideolie in (geen olijfolie). Roerbak hierin het vlees, de kip, tofu of scampi. Schep ze uit de pan en voeg opnieuw wat olie toe. De hardere groenten zoals, ui, wortel, paprika, broccoli roerbak je eerst gedurende 2-3 minuten. Doe de fijn geraspte of gesneden look en gember erbij. Voeg dan de zachte groenten zoals paksoi, Chinese kool, champignons ed. toe en roerbak nog 1 minuut. Giet de sojasaus, de oestersaus, sesamolie en een scheutje kokend water bij de groenten laat kort ca. 2 - 3 minuten op hoog vuur verder stomen tot ze beetgaar zijn. Doe nu de noedels en de kip, scampi, tofu of vlees erbij. Meng alles goed onder elkaar tot het door en door warm is.

3
Done

Werk af met lente-ui of met de suggestie in de inleiding.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
lasagne
previous
Vegetarische groentelasagne met linzenbolognaise
focaccia met rozemarijn en kerstomaatjes
next
Glutenvrije focaccia met rozemarijn en kerstomaatjes
lasagne
previous
Vegetarische groentelasagne met linzenbolognaise
focaccia met rozemarijn en kerstomaatjes
next
Glutenvrije focaccia met rozemarijn en kerstomaatjes

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here