Ingrediënten
-
150 g pompoen
-
150 g spruiten
-
1/2 ui
-
1 teen look
-
8 sneetjes ontbijtspek
-
8 krielaardappelen
-
150 g paddenstoelen mixenoki, kastanje champignons, oesterzwammen, etc.
-
olijfolieof margarine
-
peper
-
Maaslandskruidenzoutkan ook met gewoon of ander kruidenzout
-
1/2 pakje Boursin met kruiden en look
-
1 flinke scheut room of sojaroom
Intro
Vandaag maak ik een pompoen lasagne, maar een hele poos geleden stond dit eenpansgerecht op het menu. Lekker, eenvoudig en met al het lekkere dat de herfst te bieden heeft, spruiten, pompoen, krieltjes, (spek) en paddenstoelen. Voor een vegetarische maaltijd laat je het spek achterwege of kies je voor vegetarisch alternatief.
Deze spruiten, pompoen, krieltjes, (spek) en paddenstoelen zijn een lekker alledaags gerecht zonder teveel poespas, maar boordevol smaak.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Bezoek ook zeker onze website GlutenVrijLeven! Hopelijk tot gauw!
Stappen
1
Klaar
|
Kook of stoom de krielaardappelen in de schil en de schoongemaakte spruiten. Schil de pompoen en snijd in blokjes van 1 x 1 cm. Snijd het spek in dikke repen en de ui in plakjes. Snipper de look fijn. |
2
Klaar
|
Verhit de olie of margarine in een wok, bak hierin de ui en het spek. Schep dit wanneer het spek gebakken is uit de wok. Roerbak in dezelfde wok, eventueel extra vetstof toevoegen, de pompoen tot die bijtgaar is. Schep ook de pompoen uit de wok. Doe een flinke scheut olijfolie in de wok, bak hierin de krielaardappeltjes goudbruin met flink wat Maaslands kruidenzout, doe de paddenstoelen erbij en bak enkele minuten. Voeg de spruiten toe, look, de pompoen, spek en ui en schep goed onder elkaar. Proef en breng op smaak met peper en eventueel extra kruidenzout. |
3
Klaar
|
Verwarm in een steelpannetje de Boursin met de room en breng op smaak met peper. Serveer in diepe borden en druppel er de saus over. |