Ingrediënten
-
150 g quinoa
-
300 ml groentebouillonof water
-
400 g gewassen jonge spinazie
-
150 g bruine champignons
-
1 koffielepel lookolieof een teentje look
-
olijfolie extra vergine
-
6 kerstomaatjes
-
peper en zout
-
2 bio eieren
-
1 klontje margarine of boter
Intro
[avatar user=”inge” /]
Hoe spreek jij quinoa uit? Als [kienoowaa] of als [kienwaa]? Ik gebruik de 1ste wijze, maar ik heb altijd gedacht dat enkel de 2de juist was. Blijkbaar kunnen beiden. Hoe dan ook, het gaat natuurlijk om de smaak, die lichtjes nootachtig is. Bij ons staat quinoa bijna wekelijks op het menu. Ik combineer de zaadjes graag met groenten. Gewoon puur met niet teveel franjes, zoals deze bereiding van quinoa met spinazie en champignons én spiegelei. De ene keer gebruik ik shii-takes in plaats van champignons en geef ik er een gepocheerd of licht gekookt ei bij. Een andere keer vervang ik het ei door een stukje gebakken vis.
Quinoa is snel klaar en ideaal voor doordeweekse gerechten, maar ook lekker in fijnere gerechten. Je kunt quinoa ook koud eten in salades of verwerken in granola. Het is trouwens zeer voedzaam, eigenlijk een superfood en ecologisch verantwoord. Ik gebruik tegenwoordig de biologische tricolore quinoa van Colruyt. Deze quinoa met spinazie en champignons én spiegelei behoort echt wel tot mijn favoriete vegetarische gerechten. Al is deze broccoli met krieltjes en noten ook niet te versmaden of deze linguine met vegetarische gehaktballetjes. Je ziet het; er keuze genoeg wat veggie gerechten betreft.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Stappen
1
Klaar
|
Spoel de quinoa en kook hem in ca. 10 - 15 minuten gaar in de groentebouillon of gezouten water. Borstel de champignons schoon en bak ze in een scheut olijfolie met de lookolie. Bak eventueel de tomaatjes mee. Breng op smaak met peper en zout. Houd dit warm. Laat de spinazie slinken in een beetje olijfolie, breng op smaak met peper en zout. Bak de eitjes tot spiegeleieren en bestrooi met peper en zout. |
2
Klaar
|
Serveer de quinoa met de champignons, de spinazie en de gebakken eitjes in verwarmde kommen. Werk af met de tomaatjes. |