Ingredients
-
12 - 16 stuks gevulde pasta met eekhoorntjesbrood en truffel
-
150 g cantharellenschoongemaakte
-
50 g gedroogd eekhoorntjesbrood
-
1/2 preiwit
-
ongezouten boter
-
1 liter groentebouillon
-
peper en zout
-
bladpeterselie
Directions
Pastadriehoekjes met eekhoorntjesbrood- en truffelvulling in paddenstoelenbouillon of Triangoloni ai porcini e tartufo in brodo, een hele mond vol voor een super eenvoudige, maar overheerlijke soep. De triangoloni of pastadriehoekjes werden kant-en-klaar gekocht, je kunt ze uiteraard zelf maken of ze vervangen door ravioli en andere gevulde pasta. Door het weekwater van het eekhoorntjesbrood te verwerken in de bouillon, krijg je een zeer aromatisch soepje. Dit recept is een andere versie van mijn consommé met ravioli zie. Je kunt deze soep tot 1 dag op voorhand maken, maar doe de pasta er pas vlak voor het opdienen in.
Misschien lust je deze tagliatelle met witloof en oesterzwammen ook wel.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Week het eekhoorntjesbrood gedurende 30 minuten in 750 ml kokend water. Zeef de paddenstoelen en vang 500 ml van het weekwater op en giet dit door een fijne zeef over in een maatbeker. Snijd de prei in lange reepjes en stoof deze in een klontje boter, voeg de cantharellen en het grof gesneden eekhoorntjesbrood toe. Doe er 500 ml weekwater en 1 l bouillon bij en breng aan de kook. Laat ca. 10 à 15 minuten op een zacht vuurtje koken en breng op smaak met peper en zout. Voeg de pasta toe en breng weer aan de kook tot de pasta bijtgaar is. Dien op met fijngesneden peterselie. Tip: Vaak zit er een beetje zand of andere onzuiverheden in het weekwater van gedroogde paddenstoelen, giet daarom niet alles in een soep of saus, maar laat het laatste in de maatbeker of kom zitten. |