Ingredients
-
8 varkenswangen
-
1 fijngesneden ui
-
1 teentje lookof knoflookolie bij low fodmap dieet
-
1 flesje bruin bier
-
600 g blauwe druivenof 300 ml druivensap
-
2 gehalveerde stronken witloof
-
1 bakje oesterzwammen
-
100 ml kookroom
-
cognac
-
2 x 100 ml kippenbouillon
-
boter
-
1 takje tijm
-
1 laurierblad
-
1 snee brood
-
Dijonmosterd
Directions
Wij hebben een druivelaar in de tuin, die ik met veel zorg snoei en onderhoud. Dit jaar was de oogst wat minder dan de vorige jaren, maar er was voldoende voor eigen gebruik. Meestal eten we de druiven zo, maar ik besloot er deze keer iets anders mee te doen, vandaar deze varkenswangen met gebakken witloof en oesterzwammen in een saus van blauwe druiven. Voor wie zich de moeite van het persen wilt besparen kan natuurlijk ook druivensap kopen.
Varkenswang is een ingrediënt waar ik graag mee werk. Het is mager vlees en leent zich perfect voor stoofpotjes. Deze varkenswangen kregen het gezelschap van witloof en oesterzwammen. Je kunt er ook perfect andere paddenstoelen bij serveren.
Op zich is er niet zoveel werk aan dit gerecht, alleen moeten de varkenswangen een uur of twee zachtjes garen. Wil je nog meer recepten met varkenswangen? Probeer deze varkenswangen uit de oven met gestoofde snijbiet of de pita met varkenswangen.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Bak de varkenswangen even aan in wat boter zodat ze wat kleur krijgen. Bestrooi ze met peper en zout. Neem een stoofpan en bak hierin de fijngesneden ajuinblokjes. Doe er 1 teentje look bij. Leg er de varkenswangen bij. Giet een flesje donker bier in de pan waarin je de varkenswangen hebt gebakken en laat zo de bakresten los komen. Giet dit daarna bij de varkenswangen. Doe er een takje tijm bij en een laurierblad. Tot slot smeer je een snee brood in met mosterd en leg je dit erbij. Laat zachtjes stoven voor 2 uur… |
2
Done
|
Doe de druiven in een vruchtenpers en zorg dat je ongeveer 300ml druivensap verkrijgt. Zeef het sap en doe er 100ml kippenbouillon bij. Laat even rusten… |
3
Done
|
Kuis de oesterzwammen en laat ze in zijn geheel. |
4
Done
|
Doe het druivensap in een steelpan en doe er 100ml room bij. Breng dit aan de kook. Doe er een scheutje cognac bij en laat dit zachtjes meekoken. Als de saus te dun is, kun je hem verdikken met een beetje Maizena. |
5
Done
|
Schik de varkenswangen op het bord. Leg er 2 witloofstronkjes bij. Vul aan met enkele oesterzwammen en giet als laatste de saus er over. Klaar! Wij aten dit gerecht met gefrituurde aardappelballetjes |