Ingredients
-
2 bio eieren
-
1 pakje Beyond Mince (vegetarisch gehakt)
-
1 snuifje nootmuskaat
-
Alpro margarine om tebakken
-
2 porties aardappelpuree
-
De tomatensaus
-
olijfolie
-
1 sjalot
-
1 teen knoflook
-
1 flinke eetlepel tomatenpuree
-
1 flinke scheut rode wijn
-
1 blik tomatenstukjes
-
1/2 koffielepel oregano
-
1 koffielepel paprikapoeder
-
1/2 koffielepel Provençaalse kruiden
-
1 mespunt chilipoeder
-
peper en zout
Directions
‘Het ruikt hier lekker’, zei Guy toen ik de vogelnestjes aan het aanbraden was. ‘Zou ik het vertellen dat ze vegetarisch zijn?’, dacht ik bij mezelf (hij is de vleeseter van ons twee). Toen we aan tafel gingen en er een pracht van een vogelnestje op zijn bord lag, zei hij: ‘Amai dat is lang geleden.’ Dat was het inderdaad. Tenminste ‘echte’ vogelnestjes, want deze vegetarische vogelnestjes had ik zelfs nog nooit eerder gemaakt. Ik polste of hij het lekker vond en had intussen al verklapt dat het geen echt gehakt was, maar mince van Beyond Meat. Hij vond het wel lekker, maar ik had hem niet voor de gek kunnen houden.
Normaal ben ik niet zo’n voorstander van vegetarische of vegan vervangproducten. Ze smaken meestal chemisch en zijn zelden glutenvrij. Deze keer had ik mij een beetje laten beïnvloeden door de reclame op de radio. Dit gehakt is trouwens op basis van erwtenproteïne en dus perfect voor een glutenvrij dieet. Het gehakt ziet er rauw redelijk echt uit, meaty en redelijk vochtig, er hoefde dus niets meer bij om goed rond de gekookte eitjes te blijven kleven. Ik deed er enkel nog wat nootmuskaat bij. De rest van het recept lees je hieronder.
Ik heb nog een pakje Beyond Mince in de diepvries liggen, dus binnenkort komt er nog een recept.
Soms maak ik zelf vegetarische gehaktballetjes op basis van champignons en noten. Die zijn overheerlijk. Zeker de moeite om te proberen, kijk hier voor het recept. Meer vegetarische recepten vind je hier.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. We zijn trouwens ook op Pinterest te vinden. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
De vogelnestjesKook de eieren 8 à 9 minuten. Laat ze wat afkoelen en pel ze. Verwarm intussen de oven voor op 180°C. Meng het vegetarisch gehakt met de nootmuskaat. Verdeel het gehakt in twee en rol er een gehaktbal van. Maak een gaatje in de gehaktbal en duw het ei er voorzichtig in, terwijl je het gehakt errond boetseert. Bak de vogelnestjes rondom bruin in margarine en laat ze ca. 20 à 25 minuten verder garen in het midden van de oven. Overgiet ze nu en dan met het braadvocht. |
2
Done
|
De sausSnipper de ui en look en stoof aan in een scheutje olijfolie. Roer de tomatenpuree eronder en blus met rode wijn. Laat de alcohol verdampen en voeg de tomatenstukjes, suiker en kruiden toe. Laat de saus ca. 10 minuten pruttelen. Mix de saus fijn. Als je wilt kan je hem nog zeven, maar dat vind ik niet nodig. |
3
Done
|
Halveer de vogelnestjes voorzichtig en serveer met de tomatensaus en puree. |