Ingredients
-
4 rijstvellen
-
4 kropsla
-
12 muntblaadjes
-
4 takjes koriander
-
12 gare radijs
-
50 g gaar kippenvlees
-
1 - 2 radijs
-
1 stukje komkommer
-
50 g gare rijstnoedels
Directions
Springrolls of lenterolletjes zijn heerlijk licht en fris. Ze kunnen opgevuld worden met sla, zeevruchten, noedels, vlees etc. Deze spring rolls zijn erg lekker als lunch of als voorgerecht. Ik at ze voor het eerst in San Francisco (lang gelden) en ik ben intussen een grote fan van dit hapje.
Deze spring rolls zijn bijzonder van smaak door de verse muntblaadjes in combinatie met de verse koriander. Serveer ze met saus naar keuze. Ik verkies zoete chilisaus en hoisinsaus, dit is een dikke, donkerbruine saus gemaakt van sojabonen en specerijen. De smaak is zoet-pikant. Omdat de saus te dik is om als dipsaus te gebruiken, voeg ik er een beetje kokend water aan toe. De Vietnamese versie van deze saus zou pruimensaus zijn. Nu heb ik twee verschillende merken in huis, beiden ‘Chinees’, de ene op basis van sojabonen en de andere inderdaad met pruimen.
Serveer spring rolls eens als bijgerecht. Kijk hier voor het recept met gamba’s.
Tip: De gedroogde rijstvellen zijn te koop in de meeste supermarkten en in Aziatische voedingswinkels.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Kook de rijstnoedels in licht gezouten water (ca 2 à 3 minuten) tot ze wit zien en spoel ze onder koud stromend water om het kookproces te stoppen. Zet alle ingrediënten voor de vulling klaar. |
2
Done
|
Werk de lenterollen één voor één af, omdat de rijstvellen nogal delicaat zijn. Week het rijstvel kort in koud water en leg het op een vochtige keukendoek. Leg een slablad aan één kant, verdeel hierover een beetje noedels, kip, komkommer, munt, koriander en de garnalen. |
3
Done
|
Rol de lenterolletjes op zoals op de foto’s (die ik ergens van het World Wide Web geplukt heb). Snij ze vervolgens in twee en serveer ze met een sausje naar keuze. |