Ingredients
-
4 wortelen
-
5 cm preiwit
-
1 navelsinaasappel
-
1 cm gember
-
1 kruimige aardappelen
-
1 liter kippen- of groentebouillon
-
peper en zout
-
1 scheutje room
-
1 eidooier
-
1 eetlepel boter
Directions
Je kunt deze wortel-sinaasappelsoep serveren als voorgerecht op in een kleinere portie als aperitiefhapje. Sinaasappel en wortel gaan perfect samen. Wanneer je de soep als hapje serveert kun je er een spiesje met gebakken coquilles of scampi bijgeven.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Wist je trouwens dat we ook een Facebookgroep hebben? Hopelijk tot gauw!
Photo by David Holifield on Unsplash
Steps
1
Done
|
De krabhoorntjesMaak horentjes van filodeeg door halve cirkels te bestrijken met gesmolten boter en deze om een metalen hoornvormpje te wikkelen. Bak de hoorntjes gedurende 15 à 20 minuten (afhankelijk van de oven) in een voorverwarmde oven op 180°. Meng de krab met een beetje mayonaise en breng op smaak met peper. Vul de horentjes met de krabsalade en werk af met een blaadje sla. |
2
Done
|
Pittige scampiBak de gepelde scampi in boter en serveer met een beetje sambal. |
3
Done
|
Wortel-sinaasappelsoep met coquillesStoof de gesneden groenten en geraspte gember aan in een beetje boter, voeg de bouillon toe en laat de soep koken tot de groenten gaar zijn. Mix, zeef in een puntzeef en breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de eidooier met een beetje room. Breng de soep voor het serveren weer aan de kook en roer het roommengsel erdoor. |