Mosselen op de barbecue

Dit was een erg lekker experiment. Bij mijn laatste barbecue serveerde ik als aperitiefhapje mosselen op de barbecue. De gewassen rauwe mosselschelpen werden rechtstreeks op de rooster van de barbecue gelegd. Je moet enkel wachten tot de schelpen opengaan. Ze gaan niet zo ver open als bij het koken, let er dus op dat je ze niet te lang laat liggen, want dan gaan de schelpen verbranden.
Bij deze, lichtjes gerookte mosselen serveerde ik een Thais geïnspireerde dressing met een beetje vers geraspte gember, wat limoensap, een stukje fijngehakte rode peper en vissaus (nam pla).
De overige rauwe mosselen werden ook op de BBQ gegaard, maar dit keer in een papillot van aluminiumfolie met een beetje venkel, ui, knoflook en Noilly Prat (droge vermout).
Meer mosselgerechten vind je hier.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!