Ingredients
-
150 g gemengde slamesclun, ...
-
50 g verse kruiden (dragon, kervel, venkelkruid, ...)
-
2 - 3 witte asperges
-
4 blaadjes Oostindische kers
-
12 jonge takjes zeevenkel
-
6 ijskegels of radijzen
-
enkele blaadjes rucola
-
200 g grijze garnalen (handgepeld)
-
zwart sesamzaad
-
geroosterde pijnboompitten
-
De dressing
-
2 eetlepels dragonazijn
-
3 eetlepels zachte koolzaadolie
-
1 eetlepel geroosterde sesamolie
-
1 koffielepel Dijonmosterd
-
1 koffielepel acaciahoning
-
peper en zout
Directions
Nu we onze bubbel weer mogen vergroten kunnen we weer gasten uitnodigen. Hallelujah! Want laat dat nu één van de dingen zijn die we het liefste doen! Enerzijds scheppen we plezier in het koken en de hele voorbereiding van tafel dekken, muziek en wijn uitkiezen, sfeer creëren, etc. Anderzijds vinden we het gewoon heel leuk om in goed gezelschap lekker te eten. Zo deelden we laatst dit kruidenslaatje met asperges, ijskegels en grijze garnalen met een fijn gezelschap. Mijn ouders hadden voor ons anderhalve kilo asperges gekocht! Een beetje veel als je maar met twee bent. We konden dus niet anders dan iemand uitnodigen ;-). Het ‘witte goud’ kwam op drie manieren op tafel; als soepje, op zijn Vlaams en in dit kruidenslaatje.
De inspiratie haalde ik in de moestuin. Je zou het evengoed een wandeling doorheen de tuin kunnen noemen. Gemengde sla, verse kruiden, ijskegeltjes (langwerpige witte radijsjes) Oost-Indische kers en zeevenkel, … De asperges werden rauw in flinterdunne lucifertjes gesneden en gemengd met de kruiden en de sla. Vervolgens ging er nog een lekkere dragonvinaigrette met sesamolie over en grijze garnalen.
Zeevenkel is niet zo makkelijk te vinden, je kunt dit weglaten of vervangen door zeekraal of fijn geschaafde venkel, niet te veel gewoon maar een stukje voor een fris accentje.
Het aspergeseizoen is bijna afgelopen, wees er snel bij. Misschien lust je deze salade met asperges, ei en ham ook wel.
Wil je niets missen? Volg onze kook-, leef- en genietmomenten op Facebook of Instagram. Als je lid wordt van onze Facebookgroep krijg je er nog nuttige tips en interessante links bovenop.
Steps
1
Done
|
Was en droog de sla, rucola, zeevenkel en de kruiden. Maak de radijsjes schoon en stoom of blancheer ze enkele minuten, ze moeten beetgaar blijven. Spoel ze onder ijskoud water, laat ze uitlekken en halveer ze. Schil de asperges en snijd ze in fijne lucifers. |
2
Done
|
Mix alle ingrediënten voor de dressing, breng op smaak met peper en zout. |
3
Done
|
Meng de salade, kruiden, zeevenkel, rucola en asperges en schik dit in 4 kommen. Druppel er dressing over. Werk af met de ijskegeltjes of radijsjes, de garnalen, oost-Indische kers, pijnboompitten en sesamzaadjes. |