Ingredients
-
1/2 flespompoen (butternut)
-
rode ras el hanout
-
80 g rucola
-
olijfolie extra vergine
-
witte wijnazijn of chardonnay azijn
-
peper en zout
-
100 g gekookte kikkererwten
-
1 granaatappel
-
1 honing
-
120 g Griekse yoghurt
-
1,5 theelepel limoensap
-
1 theelepel limoen zeste, geraspt
-
1/2 theelepel korianderpoeder
-
gedroogde bloembaadjesDit is optioneel.
Directions
Gisteren kookte ik in de stijl van Yotam Ottolenghi. Ik nam zijn recepten niet letterlijk over, maar liet me er wel door inspireren. Het is een kookstijl waarin ik me helemaal kan vinden. Zijn gerechten zijn meestal eenvoudig en puur en zijn vaak geschikt voor vegetariërs. De flespompoen of butternut werd geroosterd en met ras el hanout op smaak gebracht en afgewerkt met rucola, granaatappel, kikkererwten en yoghurtdressing. De fris zure granaatappel kwam in twee vormen, één keer puur en één keer als siroop. Mijn gasten vonden het een zeer geslaagd voorgerecht.
Misschien lust je deze herfstsalade met pompen en geitenkaas ook wel.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
De pompoenVerwarm de oven voor op 200°. Was de pompoen, halveer hem in de lengte en verwijder de zaden. Snijd de smalle kant van de pompoen in halve maantjes van ca. 1 cm. Bestrijk een bakplaat met een laagje olijfolie, leg de pompoenmaantjes erop en bestrooi met ras el hanout en grof zout. Plaats in de oven en rooster gedurende 20 - 30 minuten. Keer ze halverwege om en bestrooi de andere kant met ras el hanout en zout. Laat de pompoen niet te donker kleuren, maar wel lichtjes karameliseren. Serveer ze op kamertemperatuur. |
2
Done
|
De granaatappelsiroopHalveer de granaatappel. Klop met een houten lepel op de bolle kant van de granaatappel, zodat de pitjes er gemakkelijk uit vallen. Houd ca. 2 eetlepels van de pitjes apart. Doe de rest in een blender of pers. Doe het sap in een steelpannetje en laat het op hoog vuur tot de helft inkoken. Voeg de honing toe en laat opnieuw inkoken tot siroop. Doe de siroop in een knijpflesje. |
3
Done
|
De yoghurtdressingMeng de yoghurt met het limoensap, de geraspte zeste (schil), korianderpoeder, peper en zout. Doe de dressing in een knijpflesje en zet koel weg tot gebruik. |
4
Done
|
De afwerkingMeng de rucola met peper, zout, een scheutje olijfolie en witte wijnazijn. Verdeel de salade, kikkererwten en granaatappelpitten over vier borden. Schik de pompoen ervoer en werk af met granaatappelsiroop en yoghurtdressing. Werk eventueel af met enkele gedroogde bloemblaadjes. |