Ingredients
-
8 - 10 kippenkoteletjes
-
1 rode paprika
-
1 blik tomatenstukjes
-
12 kerstomaatjes
-
150 g champignons
-
1 ui
-
2 look
-
1 glaasje rode wijn
-
1 takje rozemarijn
-
2 takjes oreganokan vervangen worden door 2 eetlepels gedroogde
-
peper en zout
-
cayennepeper
-
gerookt paparikapoeder
-
1 bouillonketeltje kipvan Knorr, kan ook vervangen worden door een half kippenbouillontablet
-
olijfolie extra vergine
Directions
Als je net als ik graag ‘pollo alla cacciatora’ eet, dan lust je dit mediterraan stoofpotje van kip beslist ook graag. Een stoofpotje is snel en gemakkelijk te bereiden en je voegt toe wat je in huis hebt, tenminste als het bij elkaar past. Wanneer er saus over is kan je die invriezen, lekker met pasta of gewoon als sausje bij de barbecue, eventueel wat extra pit geven.
Serveer dit mediterraan stoofpotje van kip naar keuze met salade, tagliatelle, ovenaardappeltjes, polenta, quinoa, frietjes …
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Schil de paprika, verwijder de zaden en snijd in reepjes. Pel de ui en snijd in halve ringen. Pel de look en plet en hak vervolgens fijn. Ontvel de tomaten en snijd ze vervolgens in vier. Wrijf de champignons schoon en snijd in vier. Bestrooi de kipkoteletjes met peper, zout en gerookt paprikapoeder. Verhit een flinke scheut olijfolie en bruin de koteletjes aan beiden zijden, schep uit de kookpot en zet even opzij. Bak in de overgebleven olie, de ui en paprika aan, voeg de look en champignons erbij. Overgiet met een flinke scheut rode wijn, laat de alcohol even verdampen en doe de tomatenstukjes en verse tomaten erbij. Leg de takjes rozemarijn en oregano erbij en laat 30 minuten op een zacht vuurtje garen. Laat het bouillonketeltje in de saus smelten en breng op het einde op smaak met peper, zout, gerookt paprikapoeder en oregano en druppel er nog wat olijfolie erover. |