Ingredients
-
2 patrijsfilets
-
ongezouten boter
-
1/2 sjalot
-
50 gerookt ontbijtspekin blokjes gesneden
-
1 eetlepel kweeperengelei
-
200 ml wildfond
-
1 takje tijm
-
2 pastinaak
-
room
-
nootmuskaat
-
peper en zout
-
frituurolie
Directions
Dit is een ‘oud’ recept uit 2011 en dat zie je ook aan de foto, maar het is een lekker herfst/wintergerechtje dat mocht blijven. Je kunt bij deze patrijs, sausje met spek en kweepeer
ook nog gebakken bospaddenstoelen serveren of een struikje witloof, spruitjes of andere wintergroenten. De patrijs kan ook vervangen worden door fazant.
Onze wijnkeuze is een rode Bourgogne of andere pinot noir en de muziek die we speelde was A Solitary man Jonathan Jeremiah.
Een liefhebber van wild? Probeer dan deze wilde eend met bramen, vijgen en witloof.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Bestrooi de patrijsfilets met peper en zout en bak ze eerst aan de velzijde tot die krokant is en dan aan de andere zijde tot de filets gaar zijn, maar niet droog. Wikkel ze in aluminiumfolie en laat even rusten. |
2
Done
|
Voor de saus:Stoof het sjalotje aan in een klontje boter. Voeg de spekjes toe en laat ze meegaren. Voeg de kweeperengelei toe en de wildfond. Rits de naaldjes van de takjes tijm en doe die bij de saus. Laat inkoken tot een jus bekomen is. Wanneer de saus te vloeibaar is, kan je hem lichtjes binden. |
3
Done
|
Voor de pastinaak:Snijd van één pastinaak heel dunne plakjes (met een mandoline of groenteschaaf), dep ze droog en frituur tot chips. Snijd de rest van de pastinaken in blokjes en breng aan de kook in licht gezouten water. Giet af, voeg een klontje boter toe en een scheutje melk. Pureer tot een gladde puree en breng op smaak met peper en nootmuskaat. |