Ingredients
-
2 zachte geitenkaas (grote ronde schijven)
-
1 eetlepel hazelnoten
-
1 eetlepel pecannoten
-
1 eetlepel walnoten
-
1 eetlepel rozijnen
-
1 eetlepel pijnboompitten
-
1 takje rozemarijn
-
4 eetlepels + extra vloeibare honing
-
2 kleine peren
-
6 braambessen
-
olijfolie
-
1 vel bakpapier
Directions
Wij eten regelmatig salade met geitenkaas, maar deze keer gooide ik het over een andere boeg. In plaats van de noten in de salade te verwerken mengde ik honing, rozemarijn en rozijnen tot een topping. De klassieke appel verving ik door peer en een restje bramen. Het resultaat was een lekker en eenvoudig herfstgerechtje van warme geitenkaas met noten, honing, peer en bramen. Een hele poos geleden verscheen dit hapje van geitenkaas met noten- en vruchtentopping al op de blog, zeker de moeite om te proberen.
Om er een complete maaltijd van te maken serveerde ik er een gemengde salade met o.a. witloof en jonge spinazie bij, maar je kunt ook veldsla, radicchio of een andere slamengeling gebruiken.
De notenmengeling voor deze warme geitenkaas met noten, honing, peer en bramen is een allegaartje van wat er nog in huis was, je kunt ook hier eindeloos variëren.
Wij zijn fan van geitenkaas in al zijn vormen, je vindt hier nog meer lekkere recepten.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Verwarm de ovengrill voor op 250°C. Hak de noten grof, meng ze met de rozijnen, enkele fijngehakte rozemarijnnaaldjes en honing. Verdeel dit mengsel over de geitenkaas. |
2
Done
|
Bekleed een bakplaat met bakpapier, leg hierop de kaasjes, de peren en bramen. Bedruppel alles met olijfolie en druppel nog wat honing over het fruit. Plaats de bakplaat ca. 4 - 5 minuten onder de grill of tot de geitenkaas warm is en de peer een beetje gegaard is. |
3
Done
|
Serveer warm met brood en een gemengde salade. |