Ingredients
-
2 kg biologische hoevekipin stukken
-
3 eetlepels bloem
-
3 eetlepels olijfolie
-
1 teen look
-
2 wortelenin schijfjes gesneden
-
1 groene selderijsteelfijngesneden
-
droge witte wijn
-
peper en zout
-
200 g ontpitte zwarte olijven
Directions
Voor sommige mensen is het te warm om te eten, maar ik heb altijd eetlust. Uiteraard verkies ik eerder, lichte gerechtjes, zoals salades en fruit, maar nu en dan mag het ook iets mediterraan zijn. De heerlijke aroma’s van rozemarijn en basilicum en sappige zongerijpte tomaten brengen me trouwens helemaal in vakantiesfeer. Vandaag heb ik gekozen voor een Toscaans gerecht ‘pollo alle olive’ of Toscaanse kip met olijven. Het originele recept is eigenlijk met konijn, maar omdat niet iedereen liefhebbers van konijn is verving ik die door kip. Het gerecht is dan wel vetter, maar toch lekker. Serveer met aardappeltjes uit de oven.
Misschien lust je deze pollo alla cacciatora ook wel.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Bestuif de kip lichtjes met bloem. Verhit de olie in een grote kookpot bak de kip hierin op middelmatig vuur goudbruin aan alle zijden (ca. 10 minuten). Voeg de look, wortelen en selderij toe en bak nog een beetje langer. Breng op smaak met peper en zout. Giet de wijn over de kip en voeg de olijven toe. Laat nu met het deksel op de pan ongeveer anderhalf uur garen op een laag vuurtje. Controleer af en toe en voeg eventueel wat water toe indien de kip te droog dreigt te worden. |