0 0
Fancy hotdog

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 sneetjes Italiaans brood gemaakt met AVEVE broodmix
olijfolie extra vergine
2 - 3 witte worst (pens)
margarine of boter
1/2 rode ui
1/2 ui
4 eetlepels suiker
2 eetlepels appelazijn (cider azijn)
1 theelepel kurkuma
2 eetlepels witte wijnazijn of chardonnay azijn
water
2 lente-ui
krokant gebakken uitjes (kant- en-klaar)
Saus
2 eetlepels Dijonmosterd
2 eetlepels mayonaise
5 eetlepels tomatenketchup
1 koffielepel lichte sojasaus
2 koffielepels kerriepoeder (curry)
peper en zout
enkele druppels citroensap

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Fancy hotdog

Cuisine:

Ingredients

  • Saus

Directions

Share

Of hoe je met een stuk brood, ui en witte worst (pens) een chique hotdog maakt. Enkele jaren geleden waren we in Brugge en aten ’s middags in een sfeervol restaurant o.a. deze Fancy hotdog. We waren zo verrast van de smaken dat ik wat later zelf aan de slag ging. Ik had natuurlijk geen recept, het werd dus een beetje experimenteren. Het resultaat mocht er zijn, want mijn fancy hotdog kwam aardig in de buurt van de originele. Onze gasten waren alleszins onder de indruk en ik hoop van jullie hetzelfde. 😉

Eet je graag witte worst of pens? Dan lust je mijn moderne versie van witte pens en rode kool ook wel.


Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via 
Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!

Steps

1
Done

Snijd de uien in halve maantjes en houd ze apart. Neem twee steelpannetjes, doe in elk 2 eetlepels suiker, in het ene appelazijn en in het andere de witte wijnazijn en de kurkuma. Je kunt ook voor allebei dezelfde azijn nemen. Voeg in elk pannetje een kopje water toe. Doe de witte ui bij het kurkuma mengsel en de rode ui in het pannetje met appelazijn. Breng aan de kook en laat 3-4 minuten doorkoken. Laat afkoelen in het vocht en giet af. Je kunt dit enkele dagen op voorhand maken.

2
Done

Meng alle ingrediënten voor de saus en doe ze over in een spuitflesje.

3
Done

Snijd het brood in de gewenste vorm. Druppel er een beetje olijfolie over en plaats onder de grill tot de toastjes krokant zijn.

4
Done

Snijd de lente-uien in ringetjes. Verwijder het vel van de worsten en snijd ze in dikke schijven van ca. 1,5 cm. Bak de stukjes worst tot ze goudbruin zijn.

5
Done

Schik de stukjes worst op de toastjes, verdeel er saus over. Werk af met de gele en rode ui, lente-ui en gefruite uitjes.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Groentesoep
bloemkoolsoep met gerookte paling en avruga
next
Bloemkoolsoep met gerookte paling, zure room en avruga
previous
Groentesoep
bloemkoolsoep met gerookte paling en avruga
next
Bloemkoolsoep met gerookte paling, zure room en avruga

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here