Ingredients
-
2 rode bietenafhankelijk van de grootte
-
Olijfolie extra vergineGebruik voor salades een lekkere olijfolie van goede kwaliteit
-
BalsamicoGebruik een goede (duurdere) kwaliteit
-
1 onbespoten citroen
-
200 g feta
-
peper en zout
-
1 takje dille
Directions
Lust jij graag rode biet? Of ben je zoals velen niet zo’n grote dan? Vind je zijn aardse smaak niet zo lekker? Ik heb vroeger, toen ik nog mijn kookatelier had, nochtans heel wat mensen weten te overtuigen. Ik plant elk jaar opnieuw rode bieten in de tuin en ik moet toegeven dat ze zo vers uit de tuin het lekkerst zijn. Probeer ze eens met een lekkere dressing en in combinatie met geitenkaas of gerookte vis. Je tovert deze ‘zanderige’ knol om tot iets lekkers. Deze rode biet carpaccio met feta is een goed voorbeeld. Heel gemakkelijk te maken en een perfecte combinatie van zout en zoet. Liever gerookte vis dan feta? Dan is dit recept met gerookte makreel een aanrader.
Deze rode biet carpaccio met feta is een prima starter of in een grotere portie een lekker zomers bijgerecht. Ik vind een hapje of een kaasdessert met rode biet ook altijd fijn om te geven als er gasten komen. To nu toe heeft nog niemand zijn bordje laten staan.
Je gaat op deze blog heel veel rode bietrecepten vinden, zowel zomerse als winterse varianten, warm en koud. Probeer deze dip eens, lekker met groenten of mini grissini om te dippen.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Schil de rode biet en snij hem met behulp van een mandoline of V-schijf in dunne plakjes. Schik de plakjes op 4 borden. Druppel er olijfolie en balsamico over. Bestrooi met peper en zout. Verkruimel de feta erover en werk af met geraspte citroenschil en dille. |