Ingredients
-
2 gekookte rode bietje kunt ook voorgekookte rode bieten kopen
-
1 rode ui
-
8 radijzen
-
100 g rode kool
-
300 g watermeloen
-
200 g feta
-
10 basilicumblaadjesAls je in het kleurenschema wilt blijven, dan is paarse basilicum het mooiste
-
naar keuze gedroogde eetbare bloemenmixte koop in speciaalzaken
-
De dressing
-
4 eetlepels frambozenazijneventueel vervangen door rode wijnazijn
-
1/2 koffielepel Dijonmosterd
-
1 koffielepel ahornsiroopAhornsiroop of esdoornsiroop is gemakkelijk te vinden, kan eventueel door honing vervangen worden
-
6 eetlepels olijfolie extra vergine
-
peper en zout
Directions
Het zijn de vallende kastanjebolsters die verraden dat de herfst aanbreekt. Anders zou je denken dat het hoogzomer is, tenminste achter glas. Heerlijk toch zo’n nazomer! De zoete geur van overrijp fruit vult te lucht en dat stemt mij gelukkig, maar geeft ook aan dat het hoog tijd is om de diepzwarte bramen te plukken en de gevallen sterappeltjes te rapen, voordat de schapen ermee weg zijn. Al vrees ik dat, dat laatste verloren moeite is. De aanblik van mijn schamel moestuintje getuigt dat de zomer voorbij is. Op wat snijbiet, een enkele courgette en een aantal nog groene tomaten na, blijft er weinig over van wat ooit een weelderige tuin van eden was. De rode bieten kunnen nog even blijven staan, maar toch haal ik er enkele uit de grond voor deze heerlijke salade.
De rode biet is volgens mij aan een opmars bezig. Nooit eerder kwam ik hem zo vaak in restaurants tegen en in zoveel gedaantes. Zowel hartig, als verrassend zoet in desserts. Ik ben al lang fan van deze aardse groente en ik heb al veel mensen weten te overtuigen, dat mits de juiste bereiding, een rode biet helemaal niet zo zanderig smaakt zoals velen vinden. Ben je zelf nog niet overtuigd, probeer dan zeker deze knapperige salade, waar zoet en zout heerlijk samengaan.
Steps
1
Done
|
Klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar. Snijd of schaaf de rode kool heel fijn. Snijd de rode biet en watermeloen in blokjes. Verwijder het loof van de radijsjes en snijd de knolletjes in fijne plakjes. Snijd de ui met een mandoline of met een mes in hele dunne halve ringen. Meng alle ingrediënten in een grote schaal met de dressing (vlak voor het opdienen) en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep luchtig onder elkaar. Verdeel over 4 borden en verkruimel er de feta over. |