• Home
  • Gezond
  • Knapperige nazomersalade met feta en rode biet
0 0
Knapperige nazomersalade met feta en rode biet

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 gekookte rode biet je kunt ook voorgekookte rode bieten kopen
1 rode ui
8 radijzen
100 g rode kool
300 g watermeloen
200 g feta
10 basilicumblaadjes Als je in het kleurenschema wilt blijven, dan is paarse basilicum het mooiste
naar keuze gedroogde eetbare bloemenmix te koop in speciaalzaken
De dressing
4 eetlepels frambozenazijn eventueel vervangen door rode wijnazijn
1/2 koffielepel Dijonmosterd
1 koffielepel ahornsiroop Ahornsiroop of esdoornsiroop is gemakkelijk te vinden, kan eventueel door honing vervangen worden
6 eetlepels olijfolie extra vergine
peper en zout

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Knapperige nazomersalade met feta en rode biet

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • De dressing

Directions

Share

Het zijn de vallende kastanjebolsters die verraden dat de herfst aanbreekt. Anders zou je denken dat het hoogzomer is, tenminste achter glas. Heerlijk toch zo’n nazomer! De zoete geur van overrijp fruit vult te lucht en dat stemt mij gelukkig, maar geeft ook aan dat het hoog tijd is om de diepzwarte bramen te plukken en de gevallen sterappeltjes te rapen, voordat de schapen ermee weg zijn. Al vrees ik dat, dat laatste verloren moeite is. De aanblik van mijn schamel moestuintje getuigt dat de zomer voorbij is. Op wat snijbiet, een enkele courgette en een aantal nog groene tomaten na, blijft er weinig over van wat ooit een weelderige tuin van eden was. De rode bieten kunnen nog even blijven staan, maar toch haal ik er enkele uit de grond voor deze heerlijke salade.

De rode biet is volgens mij aan een opmars bezig. Nooit eerder kwam ik hem zo vaak in restaurants tegen en in zoveel gedaantes. Zowel hartig, als verrassend  zoet in desserts. Ik ben al lang fan van deze aardse groente en ik heb al veel mensen weten te overtuigen, dat mits de juiste bereiding, een rode biet helemaal niet zo zanderig smaakt zoals velen vinden. Ben je zelf nog niet overtuigd, probeer dan zeker deze knapperige salade, waar zoet en zout heerlijk samengaan.

 

Steps

1
Done

Klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar. Snijd of schaaf de rode kool heel fijn. Snijd de rode biet en watermeloen in blokjes. Verwijder het loof van de radijsjes en snijd de knolletjes in fijne plakjes. Snijd de ui met een mandoline of met een mes in hele dunne halve ringen. Meng alle ingrediënten in een grote schaal met de dressing (vlak voor het opdienen) en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep luchtig onder elkaar. Verdeel over 4 borden en verkruimel er de feta over.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Hartige ‘tiramisu’ met geitenkaas en tomaat
venusschelpen of vongole met chorizo en gremolata
next
Venusschelpen met chorizo, een zalfje van witte bonen en gremolata
previous
Hartige ‘tiramisu’ met geitenkaas en tomaat
venusschelpen of vongole met chorizo en gremolata
next
Venusschelpen met chorizo, een zalfje van witte bonen en gremolata

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here