Smaakvol(k) editie 1
Enkele weken geleden plaatste ik op Facebook een oproep. Wie wilde kon zich opgeven om thuis gerechten te proeven bereid volgens het humeur van de chef. Ik dus ? De eerste vier personen die reageerden konden aan tafel schuiven. Op minder dan een uur was Smaakvol(k) editie 1 een feit. Volgens het humeur van de chef, dat kan dus heel afwisselend zijn. Enkele voorgerechten of een soepje of zelfs een cake of een hoofdgerecht… De ochtend zelf maakte ik mijn keuze. Ziehier het verslag.
Pump it up
Je kent dat wel. Zo een nummer wat je hoort op de radio en je krijgt het daarna niet meer uit je hoofd. Deze week was het zover. Ik hoorde “Don’t you know pump it up…You gotta pump it up…” (Danzel). Van “pumpen” was het maar een kleine stap naar “pimpen”. En zie daar… mijn inspiratie sloeg op hol.
Klassiekers
Ik besliste om 2 klassiekers te pimpen. Het eerste gerecht was een tomaat-garnaal. Dus geen gevulde tomaat met garnalen en wat sla. Nee, ik maakte er iets anders van…
Het tweede recept was een gepimpte versie van een pita shoarma. Deze keer niet met lamsvlees maar met varkenswangetjes die ik eerst 4 uur langzaam liet garen…
De recepten volgen. Hier is alvast een ander recept voor varkenswangen.
Gezellige avond
Klokslag 19.15 uur arriveerden er 2 koppels. Ik stelde ze aan elkaar voor. Met een eerste aperitiefje buiten klikte het al vrij snel onder ons zessen. Inge zorgde voor 2 kleine amuses.
Omwille van het weer verhuisden we naar binnen, waar smaakvol(k) editie 1 echt van start kon gaan. We hebben met z’n allen zo genoten van een ongelooflijke gezellige avond. Dat de laatste gasten om twee uur ’s nachts de deur uitgingen, dat zegt genoeg denk ik. Afsluiten deden we met een fles Grappa. Die heb ik tot de volgende namiddag gevoeld…
Smaakvol(k) editie 2 is al gepland en volzet.
Guy, ik schrijf ons nu al in voor editie 3. Aanvaard?
Super initiatief?