0 0
Gazpacho van avocado

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 avocado
1/2 komkommer
2 Lente ui (enkel groene gedeelte)
1 takje munt
1 soeplepel knoflookolie
1 theelepel gemalen komijnzaad
enkele druppels limoensap
olijfolie extra vergine
400 ml groentebouillon
Afwerking naar keuze
1 blik krab
4 takjes zeevenkel
1 stukje komkommer
olijfolie extra vergine

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Gazpacho van avocado

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch

Ingredients

  • Afwerking naar keuze

Directions

Share

We zitten middenin een hittegolf. Dat is puffen. Warme gerechten ruilen wij in voor verfrissende koude gerechten. Deze gazpacho van avocado bijvoorbeeld. Snel gemaakt en boordevol smaak, zeker de moeite om uit te proberen.

Gazpacho is een Spaanse koude soep meestal op basis van tomaat, komkommer en paprika of op basis van amandelen. Hoe dan ook, je kunt er eindeloos mee variëren.

Ik werkte de gazpacho van avocado af met krab, zeevenkel en stukjes komkommer, maar je kunt er alle kanten mee uit. Zonder garnituur vind ik deze gazpacho een beetje saai. Voeg daarom naar smaak garnalen, feta, gedroogde ham, een hardgekookt en geprakt ei, fijngesneden groenten of verse kruiden toe.

Gazpacho van avocado met komkommer en krab

© Kook Leef Geniet

Met gazpacho kan je eindeloos variëren. We hebben op deze blog enkele lekkere recepten staan. De koude komkommer/venkelsoep met een vleugje sambuca is ook een aanrader.

 

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!

 

 

 

Steps

1
Done

De gazpacho

Schil de komkommer en snijd die in grove stukken. Doe de stukken in een mengbeker of blender. Voeg de avocado, de lente-ui, muntblaadjes, komijn en lookolie toe. Giet de koude bouillon erbij en mix tot een gladde soep. Proef en breng op smaak met limoensap, peper en zout. Zet de gazpacho enkele uren in de koelkast tot hij ijskoud is.

2
Done

De afwerking

Laat de krab uitlekken. Blancheer de zeevenkel. Snijd de komkommer in fijne blokjes. Verdeel de gazpacho in vier kommetjes en werk af met krab, zeevenkel, komkommer en druppel er wat olijfolie extra verging over.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
chips van lomo met truffelmayonaise
previous
Chips van lomo
Courgettebloemen gevuld met ricotta en geitenkaas
next
Courgettebloemen gevuld met ricotta en geitenkaas
chips van lomo met truffelmayonaise
previous
Chips van lomo
Courgettebloemen gevuld met ricotta en geitenkaas
next
Courgettebloemen gevuld met ricotta en geitenkaas

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here