Ingredients
-
200 g glutenvrije spaghetti (Barilla)
-
1 courgette
-
12 garnaalstaarten
-
olijfolie
-
1 sjalot
-
knoflookolie
-
150 ml sojaroom
-
100 ml groentebouillon
-
1 koffielepel kerriepoeder (curry)
-
1 gegrilde paprika
Directions
Courgetti, spaghetti of de combinatie van de twee. Je kunt kiezen wat je het lekkerste vindt. Persoonlijk verkies ik voor dit recept de combinatie. De saus voor deze courgette spaghetti met garnaalstaarten is op basis van sojaroom (lactosevrij), maar je kunt ook echte room gebruiken. Ik liet enkele takjes kerrieplant mee sudderen, omdat we die nu eenmaal in de tuin hebben staan. Met alleen kerriepoeder lukt het ook perfect. Liever grote scampi? Het kan allemaal. Je kunt er je eigen ’touch’ aan geven. Ik werkte de pasta af met reepje gegrilde gele paprika, dat geeft het gerecht een tikkeltje meer. Hoe je de paprika’s grilt lees je hier.
Misschien lust je deze kabeljauw met courgetti en gegrilde asperges ook wel.
Glutenvrije pasta
Sinds enkele maanden heb ik PDS en blijk ik o.a. glutensensitief te zijn. Het is een zoektocht naar wat ik wel kan eten en wat niet. Niet leuk als je zoals ik verlekkerd bent op pasta en pizza en eten in het algemeen. Ik heb al een aantal glutenvrije pasta’s getest en tot nu toe vind ik de spaghetti en de penne van Barilla het lekkerste. Je proeft amper verschil met gewone pasta. Een volgende stap is zelf glutenvrije pasta proberen te maken.
Heb je ook last van je buik? Onder de categorie low fodmap vind je recepten die je wel kunt eten als je PDS hebt of overgevoelig bent. Verder is er ook een categorie glutenvrij. Bij elk glutenvrij recept staat bovenaan ook een icoontje net zoals bij vegetarische, vegan en lactosevrije recepten en pitige gerechten. Bij de meeste andere recepten op deze blog kun je producten die gluten bevatten vervangen door glutenvrije alternatieven.
Opgelet! Als je geen look en ui kunt verdragen, gebruik dan voor deze courgette spaghetti met garnaalstaarten knoflookolie en het groene gedeelte van lente-ui i.p.v. sjalot.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
De sausSnij de sjalot fijn en stoof aan in een beetje olijfolie. Voeg de room, bouillon en kerriepoeder toe en laat 10 minuten zachtjes inkoken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Zeef de saus en houd warm. |
2
Done
|
De pastaPel de garnalen en verwijder eventueel de darmkanalen. Snij de courgette met een speciale Snijder in spaghettislierten. Kook de spaghetti in 10 minuten gaar en voeg de laatste minuut de courgetteslierten toe. Bak intussen de garnalen in lookolie, breng op smaak met peper en zout. Meng de spaghetti met de saus en werk af met de garnaalstaarten. |