0 0
Kip met pinda’s

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

500 g kipfilets
3 eetlepels donkere sojasaus
1 koffielepel geroosterde sesamolie
1,5 eetlepel maïzena
arachideolie
3 - 4 rode chilipeper
1 theelepel Szechuanpeper (gemalen)
3 lente-ui
2 tenen look
3 eetlepels suiker
1 theelepel zout
3 eetlepels rijstazijn
1,5 eetlepels lichte sojasaus
2 eetlepels Chinese shaoxing rijstwijn
100 g ongezouten, geroosterde pinda's

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Kip met pinda’s

(Kung-Pao-chicken)

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Deze kip met pinda’s of Kung-Pao-chicken is mijn absolute favoriet. Ik bestel hem bijna altijd als het op de kaart staat. Het recept dateert van 2009, maar mocht mee verhuizen naar deze blog.

1 september, de zomervakantie zit er op en ik kan niet zeggen dat ik daar rouwig om ben. Ondanks het feit dat ik een schitterende zomer achter de rug heb, ben ik blij dat het dagdagelijkse leven opnieuw in zijn normale plooi valt. Het is allemaal wat te veel van het goede geweest. De terrasbezoekjes met de onweerstaanbare mojitos en witte wijntjes, de talloze barbecues en partijtjes, maar ook de huwelijks- en andere feesten hebben sporen, in de vorm van lovehandles, nagelaten. Tijd om mijn fitnessabonnement te vernieuwen!

Zondag werd mijn zomer afgesloten op o.a. het wereldfeest in Bokrijk, waar je naast de vele standjes ook kon genieten van wereldse dans en muziek. Mijn Chinese gerechtjes van zaterdagavond zouden niet misstaan hebben tussen de vele exotische hapjes die je daar kon proeven. Na het wereldfeest was ‘Genk op de rooster’ aan de beurt, het is een jaarlijkse barbecuewedstrijd waar verschillende teams het tegen elkaar opnemen. Helaas hebben we de bekendmaking van de winnaars en het proeven gemist. Volgend jaar ga ik beslist wat vroeger.

Tip: Dit kipgerecht komt oorspronkelijk uit de Chinese provincie Szechuan. De Szechuankeuken staat bekend om zijn pikante gerechten. Deze versie is iets milder, maar liefhebbers van pikante gerechten kunnen de hoeveelheid pepers verdubbelen.

Waar te koop? Sojasaus, zowel lichte als donkere zijn te vinden in de meeste grote supermarkten, die doorgaans een afdeling met Aziatische producten hebben. Geroosterde sesamolie is daar ook meestal te vinden. Rijstazijn, shaoxing-wijn (rijstwijn) en Szechuan-peperkorrels zijn iets moeilijker te vinden, tenzij in Aziatische winkels en supermarkten. Rijstazijn kunt u eventueel vervangen door witte wijnazijn en de shaoxing-wijn door medium droge sherry. De Szechuan-peperkorrels zijn zo uitgesproken van smaak dat deze moeilijk te vervangen zijn, maar als u ze weglaat hebt u nog steeds een zeer lekker gerecht.

Misschien lust je deze gemarineerde kip met gestoomde groentjes ook wel.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!

Steps

1
Done

Maak de marinade door de donkere sojasaus, sesamolie en maïzena in een kom te mengen. Doe de kipblokjes erbij en roer goed om. Plaats een half uur in de koelkast.

2
Done

(* Sla deze stap over als u geroosterde pinda’s gebruikt) Verhit 2 el lepels olie in de wok en bak hierin de pinda’s tot ze lichtbruin kleuren. Schep de pinda’s voortdurend zodat ze niet verbranden.

3
Done

Verhit 3 à 4 el olie in de wok en roerbak hierin, op hoog vuur, de kipblokjes gedurende 4 à 5 minuten of tot ze gaar zijn. Doe de gedroogde pepers, de geplette szechuan-peperkorrels, de helft van de lente-uitjes en knoflook erbij. Roerbak het geheel nog eens 2 minuten. Voeg de suiker, het zout, de azijn, de wijn en de lichte sojasaus toe en breng het geheel aan de kook tot de saus is ingedikt. Doe de pinda’s bij de kipblokjes, roer het geheel goed. Werk het gerecht af met de rest van de lente-uitjes en serveer de kip met witte rijst.  

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
courgette spaghetti met garnaalstaarten en zachte currysaus, curryplant
previous
Courgette spaghetti met garnaalstaarten
coquilles met zeekraal en Duvel
next
Coquilles met zeekraal en Duvel
courgette spaghetti met garnaalstaarten en zachte currysaus, curryplant
previous
Courgette spaghetti met garnaalstaarten
coquilles met zeekraal en Duvel
next
Coquilles met zeekraal en Duvel

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here