Ingredients
-
2 vierkante vellen bladerdeeg, kant-en-klaar
-
1 eetlepel zwart sesamzaadmag ook wit sesamzaad zijn
-
1 avocado
-
1/2 eetlepel knoflookolie
-
2 eetlepels olijfolie
-
1 limoen
-
peper en zout
-
2 eetlepels mayonaise
-
1 theelepel vadouvan
-
enkele druppels sriracha
-
1 theelepel tomatenpuree
-
100 g grijze garnalen (handgepeld)
-
eetbare bloemen
-
kruiden (bieslook, zeevenkel, rucola, mosterdblad)
-
2 vellen bakpapier
-
2 wegwerp spuitzakken
Directions
Bij een feestje hoort een hapje. Afgelopen zaterdag kwamen de kinderen eten en die waren allebei pas jarig geweest, dus werden er ballonnen opgehangen, cadeautjes ingepakt en gekookt. Guy was chef van dienst, maar ik zorgde voor dit bladerdeeghapje met avocado en grijze garnalen. Een fancy starter met veel smaak en kleur. Het ziet er moeilijker uit dan het het is. De basis is een reepje kant-en-klaar bladerdeeg met daarop een crème van avocado, mayonaise van vadouvan (een kerriemengsel) en sriracha (chilisaus), grijze garnalen en kruiden (bieslook, zeevenkel, rucola, mosterdblad) en bloemen (rucola en driekleurig viooltje) uit de tuin en geraspte limoenzeste. Je kunt het hapje ook afwerken met zeekraal en dille of venkelkruid en met andere eetbare bloemen.
Als je geen tijd of geduld hebt om dit bladerdeeghapje met avocado en grijze garnalen op deze manier te presenteren, kan je de avocadocrème ook in een kommetje of glaasje spuiten en afwerken met de grijze garnalen, de mayonaise, kruiden en een bladerdeegkoekje.
Tips: Het bladerdeegkoekje is tussen 2 bakplaten en bakpapier gebakken. Een keukenpincet (te koop in kookwinkels) is een handig hulpmiddel om fijne gerechten af te werken.
Meer recepten voor hapjes vind je hier.
Wil je niets missen? Volg onze kook-, leef- en genietmomenten op Facebook of Instagram. Als je lid wordt van onze Facebookgroep krijg je er nog nuttige tips en interessante links bovenop.
Steps
1
Done
|
Het BladerdeegVerwarm de oven voor op 220°C. Snij het bladerdeeg in 8 gelijke repen. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hierover de repen bladerdeeg. Strooi de sesamzaadjes erover. Leg het 2de vel bakpapier erover en daarop een 2de bakplaat. Plaats onderaan in de oven en bak ca. 15 minuten. Controleer regelmatig, want de ene oven is de andere niet |
2
Done
|
De avocadocrèmeWas de limoen grondig en rasp de schil, houd die apart. Pureer de avocado met de olijfolie, knoflookolie, het sap van 1/2 limoen, peper en zout. Doe over in een spuitzak en bewaar tot gebruik in de koelkast. |
3
Done
|
De mayonaiseMeng de mayonaise, vadouvan en sriracha en bewaar tot gebruik in een spuitzak. |
4
Done
|
De afwerkingBedek de afgekoelde bladerdeegrepen met dotjes avocadocrème en mayonaise en grijze garnalen. Werk af met de in stukjes gescheurde kruiden en bloemen. |