0 0
Bladerdeeghapje met avocado en grijze garnalen

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 vierkante vellen bladerdeeg, kant-en-klaar
1 eetlepel zwart sesamzaad mag ook wit sesamzaad zijn
1 avocado
1/2 eetlepel knoflookolie
2 eetlepels olijfolie
1 limoen
peper en zout
2 eetlepels mayonaise
1 theelepel vadouvan
enkele druppels sriracha
1 theelepel tomatenpuree
100 g grijze garnalen (handgepeld)
eetbare bloemen
kruiden (bieslook, zeevenkel, rucola, mosterdblad)
2 vellen bakpapier
2 wegwerp spuitzakken

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Bladerdeeghapje met avocado en grijze garnalen

met kruiden en bloemen uit de tuin

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Bij een feestje hoort een hapje. Afgelopen zaterdag kwamen de kinderen eten en die waren allebei pas jarig geweest, dus werden er ballonnen opgehangen, cadeautjes ingepakt en gekookt. Guy was chef van dienst, maar ik zorgde voor dit bladerdeeghapje met avocado en grijze garnalen. Een fancy starter met veel smaak en kleur. Het ziet er moeilijker uit dan het het is. De basis is een reepje kant-en-klaar bladerdeeg met daarop een crème van avocado, mayonaise van vadouvan (een kerriemengsel) en sriracha (chilisaus), grijze garnalen en kruiden (bieslook, zeevenkel, rucola, mosterdblad) en bloemen (rucola en driekleurig viooltje) uit de tuin en geraspte limoenzeste. Je kunt het hapje ook afwerken met zeekraal en dille of venkelkruid en met andere eetbare bloemen.

Als je geen tijd of geduld hebt om dit bladerdeeghapje met avocado en grijze garnalen op deze manier te presenteren, kan je de avocadocrème ook in een kommetje of glaasje spuiten en afwerken met de grijze garnalen, de mayonaise, kruiden en een bladerdeegkoekje.

Tips: Het bladerdeegkoekje is tussen 2 bakplaten en bakpapier gebakken. Een keukenpincet (te koop in kookwinkels) is een handig hulpmiddel om fijne gerechten af te werken.

 

Meer recepten voor hapjes vind je hier.

Wil je niets missen? Volg onze kook-, leef- en genietmomenten op Facebook of Instagram. Als je lid wordt van onze Facebookgroep krijg je er nog nuttige tips en interessante links bovenop.

Steps

1
Done

Het Bladerdeeg

Verwarm de oven voor op 220°C. Snij het bladerdeeg in 8 gelijke repen. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hierover de repen bladerdeeg. Strooi de sesamzaadjes erover. Leg het 2de vel bakpapier erover en daarop een 2de bakplaat. Plaats onderaan in de oven en bak ca. 15 minuten. Controleer regelmatig, want de ene oven is de andere niet

2
Done

De avocadocrème

Was de limoen grondig en rasp de schil, houd die apart. Pureer de avocado met de olijfolie, knoflookolie, het sap van 1/2 limoen, peper en zout. Doe over in een spuitzak en bewaar tot gebruik in de koelkast.

3
Done

De mayonaise

Meng de mayonaise, vadouvan en sriracha en bewaar tot gebruik in een spuitzak.

4
Done

De afwerking

Bedek de afgekoelde bladerdeegrepen met dotjes avocadocrème en mayonaise en grijze garnalen. Werk af met de in stukjes gescheurde kruiden en bloemen.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Kruidenslaatje met asperges, ijskegels en grijze garnaal
previous
Kruidenslaatje met asperges, ijskegels en grijze garnalen
zelf sushi maken
next
Zelf sushi maken
Kruidenslaatje met asperges, ijskegels en grijze garnaal
previous
Kruidenslaatje met asperges, ijskegels en grijze garnalen
zelf sushi maken
next
Zelf sushi maken

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here