Ingredients
-
200 gr glutenvrije bloem
-
2 (kamertemperatuur) bio eieren
-
2 eetlepels olijfolie
-
4 eetlepels lauw water
-
snufje zout
Directions
Dit is ons recept om zelf glutenvrije pasta te maken. Wij gebruiken glutenvrij meel van Schär en een KitchenAid om te kneden en uit te rollen. Dit basisrecept is voor 2 personen. Als je het recept voor meerdere personen maakt is het aangeraden om de hoeveelheid water aan te passen. Probeer het eerst met de hoeveelheid water voor 2 personen en voeg telkens wat meer toe. Het deeg mag niet te plakkerig zijn en moet mooi egaal en samenhangend zijn. Wanneer er barsten inzitten is het te droog.
Dit glutenvrij pastadeeg lukt keer op keer. En is bovendien superlekker…
Nu je pasta klaar is wil je misschien ook wel recepten ;-), die vind je hier.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Photo by Heather Gill on Unsplash
Steps
1
Done
|
Doe alle ingrediënten in de KitchenAid of keukenmachine en zet op stand 1 voor 15 minuten. Gebruik hiervoor de kneedhaak. |
2
Done
|
Het deeg is nu klaar om uit te rollen met een pastaroller of met de pastarollers van de KitchenAid. Glutenvrijdeeg is nogal fragiel. Rol het daarom maar telkens 1 keer, m.a.w. één keer op de grootste stand, één keer op de tweede, enz. |
3
Done
|
Wanneer het deeg op de gewenste dikte is uitgerold kan het gesneden worden in de gewenste vorm of verwerkt worden tot tagliatelle, spaghetti, lasagne, ravioli, ... |