Ingredients
-
8 - 10 scampi
-
cajun specerijenmix
-
olijfolie
-
1 ijsbergsla
-
1 blikje (ca. 120 g) maïs (blik of diepvries)
-
1 avocado
-
1 kleine rode puntpaprika
-
1/2 komkommer
-
1/2 eetlepel vissaus of lichte sojasaus
-
1 limoen
-
1 eetlepel olijfolie extra vergine
-
peper
-
enkele takjes koriander of munt
Directions
Normaal zou ik deze Cajun scampi met frisse salsa voor een zonnige zomerdag bewaren, maar niets is nog normaal. We worden half februari al verwend met heerlijk lenteweer. Het zou me niet verwonderen wanneer deze week barbecues en grasmaaiers worden bovengehaald. Wij hebben het hele weekend al heerlijk buiten gegeten. Zalig!
Cajun scampi met frisse salsa. Snel klaar en lekker licht. De salsa is perfect bij een stukje kip op de barbecue, bij een scampispiesje of vis. Of zoals hier met gebakken scampi die op smaak worden gebracht met cajunkruiden, die vind je in de meeste supermarkten. Je zou ze ook met wat kerriepoeder of kipkruiden kunnen bestrooien. Cajunkruiden zijn eigenlijk een specerijenmix met wel liefst 19 kruiden en specerijen. In de jaren 90 maakte ik de mix zelf, omdat die hier moeilijk te vinden was. Ik was nl. na een reis doorheen de zuidelijke staten van de VS verliefd geworden op de Cajunkeuken. Gerechten zoals jambalaya en gumbo stonden hier regelmatig op het menu.
De salsa is heerlijk fris door limoen en koriander of munt.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Laat de scampi ontdooien, pel ze en verwijder het darmkanaal. |
2
Done
|
Bestrooi de scampi met cajunkruiden en bak ze kort aan in olijfolie. Vul de slabladen met de salsa en serveer met de scampi. |