0 0
Citroenkip en knolgroenten uit de oven

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4 kippenbouten
4 takjes tijm tijm
1 onbespoten citroen
1 middelgrote peterseliewortel
1 stuk knolselderij
2 raapjes
2 wortelen
16 - 20 spruiten
2 takjes rozemarijn
3 ongepelde teen knoflook
1 ui
3 - 4 eetlepels olijfolie extra vergine
1 eetlepel vloeibare honing
peper en zout
4 porties gekookte quinoa (warm)
2 eetlepels zadenmix (pompoenpitten, lijnzaad, sesamzaad, zonnebloempitten, ...) facultatief

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Citroenkip en knolgroenten uit de oven

met quinoa

Features:
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

We staan met één been in de lente, maar met het andere nog in de winter. Dus is het nog even wachten op de primeurgroentjes. Vorige week heb ik zelf de eerste zaadjes in de serre onder het zand gestopt. Nu maar duimen dat de slamixen, radijzen, spinazie, wortelen en cima di rapa over enkele weken hun kopjes boven de aarde steken. In afwachting maakten we deze citroenkip met knolgroenten uit de oven. Lekker doordeweeks en echte gezonde comfort food.

Groenten in de oven garen is een techniek die ik wel vaker toepas. Je hebt er bijna geen werk aan, maar de groenten zitten wel boordenvol smaak. In dit recept verwerkte ik gelijke hoeveelheden peterseliewortel, knolselderij, wortel, raapjes en een restje spruiten. In principe kan je dit met eender welke groenten maken. In de zomer maak ik dit met courgette, aubergine en tomaatjes. Laat de kip weg en serveer met feta of een vleesvervanger voor een vegetarisch gerecht.

Misschien lust je deze vegetarische gegrilde mediterrane groenten met polenta ook wel.

Tip: je kunt de kip ook in de Airfryer bereiden, draai hem dan regelmatig om. Gebruik voor de oven 2 ovenschotels. Je zou de kip en de groenten samen kunnen garen in één schaal, maar persoonlijk vind ik de groenten dan te vet.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Bezoek ook onze website GlutenVrijLevenHopelijk tot gauw!

Steps

1
Done

De kip

Verwarm de oven voor op 180°C of 160°C als je een heteluchtoven gebruikt. Wrijf de kippenbouten in met olijfolie, bestrooi met peper en zout. Leg ze in een ovenschaal. Druppel er het sap van een halve citroen over en verdeel de takjes tijm over de kippenbouten. Snijd de andere helft in plakken en doe die bij de kip. Plaats 40 à 45 minuten in de oven.

2
Done

De groenten

Maak de groenten schoon en snijd alles in gelijke blokjes van ca. 1,5 x 1,5 cm en halveer de spruiten Snij de ui grof. Doe de groenten in een tweede ovenschaal. Meng er 2 eetlepels olijfolie en een lepel honing over. Bestrooi met peper en zout. Verdeel de rozemarijnnaaldjes over de groenten en plaats ca. 20 - 25 minuten in de oven of 15 à 20 minuten nadat je de kip er in hebt gezet.

3
Done

Haal de knoflook tenen uit de groenten en pers ze erboven uit. Schep alles door elkaar. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Serveer met quinoa en werk af met de zadenmix.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
pompoenrisotto met scampi
previous
Pompoenrisotto met scampi
(Glutenvrije) fusilli met broccoli en spek
next
(Glutenvrije) fusilli met broccoli en spek
pompoenrisotto met scampi
previous
Pompoenrisotto met scampi
(Glutenvrije) fusilli met broccoli en spek
next
(Glutenvrije) fusilli met broccoli en spek

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here