Ingredients
-
125 g burrata
-
2 mini komkommers
-
10 aardbeien
-
1 stengel rabarber
-
1 eetlepel rietsuiker
-
3 eetlepels kokend water
-
2 eetlepels witte wijnazijn of chardonnay azijn
-
2 takjes munt
-
olijfolie extra verginevan goede kwaliteit
-
witte balsamico
-
peper
-
fleur de sel
Directions
De tijd dat je in brasseries een halve fruitkorf bij je hartige gerechten kreeg is gelukkig gepasseerd. Fruit eet je doorgaans in nagerechten, maar sommige combinaties met groenten zijn best lekker. Komkommer en aardbeien bijvoorbeeld, die kan je perfect combineren. Perziken zouden in dit recept ook niet misstaan, maar ik hou het voor dit zomers voorgerecht met burrata op komkommer, aardbeien en rabarber. Het is een supereenvoudig gerecht, dat je als voorgerecht of als salade kunt serveren. Bij ons maakte het deel uit van een 8 gangen gastro-tapasmenu. De porties maak je dus best iets kleiner dan bij een gewoon voorgerecht. De burrata met komkommer, aardbei en rabarber wordt afgewerkt met witte balsamico, een olijfolie van goede kwaliteit, fleur de sel, peper en verse munt. Ik legde er ook nog enkele muismeloentjes of cucamelons bij, die hebben we in de tuin, net als de komkommers en aardbeien. We koken dus vooral met wat de moestuin ons biedt. Een kortere keten bestaat haast niet.
Ons gastro-tapasmenu bestond o.a. uit deze burrata met komkommer, aardbei en rabarber, bresaola met courgette en parmezaan, mosselsoepje met groene curry, filodeeg met spinazie en feta, coquilles en witte pens met fregola, truffelrisotto met gepocheerd ei en pancetta en tot slot een zanddeegtaartje met vanilleroom en rood fruit. De recepten volgen nog.
Misschien lust je deze koude komkommersoep met munt ook wel.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. We zijn trouwens ook op Pinterest te vinden. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Schil de rabarber en snij met een kaasschaaf in lange slierten. Los de rietsuiker in het kokend water op en voeg de witte wijnazijn toe. Doe hier de rabarber in en laat even trekken en afkoelen. Snij een stukje komkommer in plakjes en enkele aardbeien in de helft en/of in vier en snij de rest in fijne blokjes. Snipper de munt fijn, maar houd 4 blaadjes apart als garnering. |
2
Done
|
Schik de aardbeien- en komkommerblokjes over de borden of kommen. Druppel er wat witte balsamico over. Verdeel de burrata in 4 en leg die samen met de overgebleven komkommerplakjes en aardbeienpartjes op de borden. Giet de rabarber door een zeefje, snij de slierten in 2 of 3 en rol ze een beetje op, leg ze bij de rest op het bord. Druppel de olijfolie erover en werk af met enkele draaien van de pepermolen, de munt en fleur de sel. |