Ingredients
-
2 kopjes couscous
-
2 kopjes kippen- of groentebouillon
-
2 theelepels ras el hanout
-
1 - 2 eetlepels olijfolie extra vergine
-
2 filets ansjovisfijngesneden
-
8 zongedroogde tomaatjes op olieof gekonfijte tomaten
-
8 zonder pit zwarte olijven
-
1 eetlepel kappertjes op zout
-
6 muntblaadjes
Directions
Ik eet heel graag couscoussalade, het is snel klaar en een mooie begeleiding bij barbecue en andere gerechten. De salade is zelfs nog lekkerder wanneer je hem een dag op voorhand klaarmaakt.
Je hebt fijne couscous zoals die hier gebruikt wordt maar ook parelcouscous, die is dikker en heeft de textuur van pasta. Wie glutenvrij eet kan quinoa gebruiken in plaats van couscous of fijn gesneden bloemkool.
Kijk hier voor meer variatie.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
© picture from Pixaby
Steps
1
Done
|
Doe de couscous in een kom, overgiet met dezelfde hoeveelheid kokend water. Laat afgedekt wellen tot het vocht is opgenomen. Meng er een scheut olijfolie onder en de overige fijngehakte ingrediënten, behalve de munt. Wanneer de couscous te droog is kun je nog wat olie toevoegen. |