0 0
Fazant, aardperenpuree en bospaddenstoelen

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 fazantenfilets
ongezouten boter
Szechuanpeper (gemalen)
600 g aardpeer topinamboer
peper en zout
nootmuskaat
250 g bospaddenstoelen gemengde
1 kleine sjalot
1 teentje look
200 ml gevogeltefond
1 scheut cognac
1 snuifje paprikapoeder
aardperenchips
2 ongeschilde aardperen
frituurolie
fleur de sel

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Fazant, aardperenpuree en bospaddenstoelen

Features:
  • Glutenvrij
Cuisine:

Ingredients

  • aardperenchips

Directions

Share

Dit recept is er eentje van mijn oude blog dat mocht blijven, alleen moet de foto dringend aangepast worden.

Ben jij ook blij dat de herfst (eindelijk) zijn intrede heeft gedaan? Ik hou van de zomer, maar evenveel van de herfst. Wind, regen, vallende bladeren en na een prachtige nazomer ook heel wat frissere temperaturen, dat vraagt om wild en paddenstoelen. Het werd een redelijk eenvoudig gerecht, maar eentje zoals wij graag eten. Fazant, aardperenpuree en bospaddenstoelen, dat zijn aardse en harmonieuze smaken. Open daarbij een lekkere fles wijn en speel je lievelingsmuziek, dan kan je avond toch niet meer stuk. Wij genoten van onze laatste fles Sister Moon 2008, een superieure wijn van wijndomein Il Palagio ofwel het domein van Sting en genoemd naar zijn song ‘Sister Moon’. Puur genot van 40% Sangiovese, 30% Merlot, 30% Cabernet Sauvignon en een mooie herinnering aan onze laatste vakantie in Toscane. We hadden in dezelfde stijl kunnen blijven qua muziek, maar kozen voor Jazz van eigen bodem met Karin Ottelohe en Nothing really ends …

Misschien lust ook graag patrijs met een sausje van spek en kweepeer.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!

Steps

1
Done

De puree

Schil de aardperen voor de puree, kook ze gaar, giet af en pureer met een klontje boter of margarine. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Houd warm.

2
Done

De paddenstoelen

Bak de sjalot en look aan in een beetje boter of margarine. Voeg de schoongemaakte en in plakjes gesneden paddenstoelen toe en bak tot de paddenstoelen gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

3
Done

De chips

Was de aardperen voor de chips. Droog ze goed af en snijd met een mandoline in flinterdunne plakjes. Leg ze op keukenpapier en dep ze goed droog. Verhit de frituur- of druivenpitolie en bak hierin de chips krokant. Schep ze eruit met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier. Breng op smaak met fleur de sel.

4
Done

Het vlees en de saus

Bruin de boter, bak de met zout en Szechuanpeper bestrooide fazantenfilets hierin volgens voorkeur. Wikkel ze in aluminiumfolie en laat enkele minuten rusten. Giet het overtollige braadvet uit de pan weg en bak in dezelfde pan de sjalot aan, blus met cognac en giet de fond erbij. Laat inkoken en breng op smaak met gerookt paprikapoeder, Szechuanpeper en zout. Laat inkoken tot sausdikte. Snijd het vlees in dikke plakken, serveer met de puree en paddenstoelen en werk af met de chips. Geef de saus er apart bij.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Cappuccino van kastanje
previous
Cappuccino van kastanje
Paella met mosselen, garnalen paprika
next
Paella
Cappuccino van kastanje
previous
Cappuccino van kastanje
Paella met mosselen, garnalen paprika
next
Paella

Add Your Comment