Ingredients
-
2 fazantenfilets
-
ongezouten boter
-
Szechuanpeper (gemalen)
-
600 g aardpeertopinamboer
-
peper en zout
-
nootmuskaat
-
250 g bospaddenstoelengemengde
-
1 kleine sjalot
-
1 teentje look
-
200 ml gevogeltefond
-
1 scheut cognac
-
1 snuifje paprikapoeder
-
aardperenchips
-
2 ongeschilde aardperen
-
frituurolie
-
fleur de sel
Directions
Dit recept is er eentje van mijn oude blog dat mocht blijven, alleen moet de foto dringend aangepast worden.
Ben jij ook blij dat de herfst (eindelijk) zijn intrede heeft gedaan? Ik hou van de zomer, maar evenveel van de herfst. Wind, regen, vallende bladeren en na een prachtige nazomer ook heel wat frissere temperaturen, dat vraagt om wild en paddenstoelen. Het werd een redelijk eenvoudig gerecht, maar eentje zoals wij graag eten. Fazant, aardperenpuree en bospaddenstoelen, dat zijn aardse en harmonieuze smaken. Open daarbij een lekkere fles wijn en speel je lievelingsmuziek, dan kan je avond toch niet meer stuk. Wij genoten van onze laatste fles Sister Moon 2008, een superieure wijn van wijndomein Il Palagio ofwel het domein van Sting en genoemd naar zijn song ‘Sister Moon’. Puur genot van 40% Sangiovese, 30% Merlot, 30% Cabernet Sauvignon en een mooie herinnering aan onze laatste vakantie in Toscane. We hadden in dezelfde stijl kunnen blijven qua muziek, maar kozen voor Jazz van eigen bodem met Karin Ottelohe en Nothing really ends …
Misschien lust ook graag patrijs met een sausje van spek en kweepeer.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
De pureeSchil de aardperen voor de puree, kook ze gaar, giet af en pureer met een klontje boter of margarine. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Houd warm. |
2
Done
|
De paddenstoelenBak de sjalot en look aan in een beetje boter of margarine. Voeg de schoongemaakte en in plakjes gesneden paddenstoelen toe en bak tot de paddenstoelen gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout. |
3
Done
|
De chipsWas de aardperen voor de chips. Droog ze goed af en snijd met een mandoline in flinterdunne plakjes. Leg ze op keukenpapier en dep ze goed droog. Verhit de frituur- of druivenpitolie en bak hierin de chips krokant. Schep ze eruit met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier. Breng op smaak met fleur de sel. |
4
Done
|
Het vlees en de sausBruin de boter, bak de met zout en Szechuanpeper bestrooide fazantenfilets hierin volgens voorkeur. Wikkel ze in aluminiumfolie en laat enkele minuten rusten. Giet het overtollige braadvet uit de pan weg en bak in dezelfde pan de sjalot aan, blus met cognac en giet de fond erbij. Laat inkoken en breng op smaak met gerookt paprikapoeder, Szechuanpeper en zout. Laat inkoken tot sausdikte. Snijd het vlees in dikke plakken, serveer met de puree en paddenstoelen en werk af met de chips. Geef de saus er apart bij. |