Ingredients
-
1 blikje king krabvers of diepgevroren is natuurlijk nog beter
-
1 - 2 eetlepels mayonaise
-
1 limoen
-
peper en zout
-
enkele blaadjes kropsla
-
3 kerstomaatjes
-
enkele blaadjes koriander (vers)
Directions
Net als de vorige twee aperitiefhapjes, de komkommer met tzaziki en grijze garnaal en de granité van watermeloen en serranoham, is ook deze frisse mini krabcocktail makkelijk zelf te maken. Misschien een beetje ouderwets, maar met het limoensap toch weer hedendaags. Bij gebrek aan verse krab gebruikte ik hiervoor een blikje krab. Zorg er wel voor dat je een goede kwaliteit hebt, bij voorkeur king krab zonder kraakbeen en met redelijk wat ‘potenvlees’ (staat op het etiket).
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Laat het krabvlees uitlekken en druk er zo veel mogelijk vocht uit. Meng met mayonaise en voeg wat limoensap toe, maar zorg ervoor dat het niet te zuur wordt. Breng op smaak met peper en zout. Vul 6 kleine schaaltjes of porseleinen lepels met een beetje sla en krab, werk af met de halve tomaatjes en korianderblaadjes. |