Ingredients
-
2 avocado
-
1/2 komkommer
-
2 Lente ui (enkel groene gedeelte)
-
1 takje munt
-
1 soeplepel knoflookolie
-
1 theelepel gemalen komijnzaad
-
enkele druppels limoensap
-
olijfolie extra vergine
-
400 ml groentebouillon
-
Afwerking naar keuze
-
1 blik krab
-
4 takjes zeevenkel
-
1 stukje komkommer
-
olijfolie extra vergine
Directions
We zitten middenin een hittegolf. Dat is puffen. Warme gerechten ruilen wij in voor verfrissende koude gerechten. Deze gazpacho van avocado bijvoorbeeld. Snel gemaakt en boordevol smaak, zeker de moeite om uit te proberen.
Gazpacho is een Spaanse koude soep meestal op basis van tomaat, komkommer en paprika of op basis van amandelen. Hoe dan ook, je kunt er eindeloos mee variëren.
Ik werkte de gazpacho van avocado af met krab, zeevenkel en stukjes komkommer, maar je kunt er alle kanten mee uit. Zonder garnituur vind ik deze gazpacho een beetje saai. Voeg daarom naar smaak garnalen, feta, gedroogde ham, een hardgekookt en geprakt ei, fijngesneden groenten of verse kruiden toe.
© Kook Leef Geniet
Met gazpacho kan je eindeloos variëren. We hebben op deze blog enkele lekkere recepten staan. De koude komkommer/venkelsoep met een vleugje sambuca is ook een aanrader.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
De gazpachoSchil de komkommer en snijd die in grove stukken. Doe de stukken in een mengbeker of blender. Voeg de avocado, de lente-ui, muntblaadjes, komijn en lookolie toe. Giet de koude bouillon erbij en mix tot een gladde soep. Proef en breng op smaak met limoensap, peper en zout. Zet de gazpacho enkele uren in de koelkast tot hij ijskoud is. |
2
Done
|
De afwerkingLaat de krab uitlekken. Blancheer de zeevenkel. Snijd de komkommer in fijne blokjes. Verdeel de gazpacho in vier kommetjes en werk af met krab, zeevenkel, komkommer en druppel er wat olijfolie extra verging over. |