Ingredients
-
1 glazen bokaal met schroefdeksel
-
1 blik of bokaal ontpitte zwarte olijven
-
1 blik of bokaal ontpitte groene olijven
-
olijfolie extra vergine
-
1/2 eetlepel lookpoeder
-
1/2 eetlepel Provençaalse kruiden
-
1 gedroogd rood pepertje
Directions
Je kent ze wel, de lekkere olijven die je in de horeca bij je drankje krijgt. Waar koop je die toch? Je koopt die niet, je maakt ze gewoon zelf. Het leuke is dat je zelf ingrediënten toevoegt die je lekker vindt. Dat kunnen gedroogde pepers zijn, citroen, kruiden … experimenteer er op los! Let wel, verse ingrediënten blijven minder lang goed dan gedroogde.
Klaar in 5 minuten en een zomer lang genieten. Heb je nog een stukje feta over? Leg die op dezelfde manier op.
Zelf gemaakt, smaakt gewoon 10 x beter. Maak voortaan ook je pesto zelf.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Bezoek ook onze website GlutenVrijLeven! Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Giet de olijven af en meng ze in een kom met de kruiden, lookpoeder en eventueel peper. Doe ze over in de propere bokaal, doe het pepertje erbij en giet er zoveel olijfolie over tot ze onder staan. Draai het deksel erop en bewaar in of uit de koelkast. In de koelkast gaat de olie stollen, maar zo blijven ze wel het langste goed. Zet de pot voor gebruik gewoon enkele uren uit de koeling en plaats hem in warm water. Laat ze minstens 1 week marineren. |