0 0
Gepaneerde tongfilets met karnemelkpuree

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 g kruimige aardappelen
300 ml karnemelk
2 eetlepels + om te bakken ongezouten boter
peper en zout
nootmuskaat
4 bio eieren
natuurazijn
300 g grijze garnalen (handgepeld)
8 - 12 tongfilets
panko of paneermeel
bloem
2 losgeklopte bio eieren
3 - 4 preien

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Gepaneerde tongfilets met karnemelkpuree

gestoomde prei, gepocheerd ei en grijze garnaal

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Het zonnetje schijnt! Het ideale moment om te gaan wandelen met de hond. Zijn staart kwispelt vrolijk heen en weer en hij draait gekke rondjes van blijdschap wanneer hij de leiband ziet. Straks, als we terug komen zal hondlief zich uitgeput op zijn kussen neervlijen, zodat ik in alle rust het avondeten kan bereiden.

Dit gerechtje maakte ik enkele weken geleden. Het was de eerste keer dat ik tongfilets paneerde, omdat ik het jammer vind om een goede kwaliteit vis te verstoppen in een krokant jasje. Maar ik had pas een zak panko (Japans broodkruim) gekocht en dat moest ik natuurlijk onmiddellijk uitproberen. Panko neemt minder vet op dan gewoon broodkruim, waardoor je een mooi knapperig korstje krijgt. Deze week probeerde ik het, op verzoek van mijn partner, met kabeljauw. De kinderen vonden het heerlijk, het waren dan ook uit de kluiten gewassen (verse) fischsticks en welk kind lust dat niet?

De karnemelkpuree, ook wel ‘tatjespap’ genoemd in combinatie met grijze garnaal en een gepocheerd ei, is een klassieker uit Vlaanderen. Ik verrijkte het gerechtje met gestoomde prei en een stukje gebakken vis.

Steps

1
Done

Maak de preien schoon door ze in de lengte in te snijden en onder stromend water af te spoelen. Stoom de prei gaar in een steamer, stoomoven of stoompan.

2
Done

Kook de aardappelen gaar. Laat de karnemelk voor de helft inkoken en de boter bruinen tot hazelnootkleur. Plet de afgegoten aardappelen en plet ze samen met de karnemelk, hazelnootboter, nootmuskaat, peper en zout tot een gladde puree.

3
Done

Paneer de vis door ze eerst in met peper en zout gekruide bloem te wentelen, daarna door het losgeklopte ei te halen en vervolgens in de panko te wentelen. Bak de visfilets goudbruin in boter. Breng  water met een scheut azijn aan de kook, zet het vuur lager tot onder het kookpunt. Breek de eieren één voor één in een kopje. Roer met een lepel in het water tot er een ‘kolk’ ontstaat, laat hierin het ei glijden. Laat het koken tot het eiwit rondom de dooier is gestold. Schep de eieren voorzichtig uit het water met een schuimspaan en laat ze uitlekken op een propere keukendoek of op een dubbelgevouwen vel keukenpapier.

Werk de borden af. 

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Gemarineerde kip met pindasaus en gestoomde groentjes
previous
Gemarineerde kip met pindasaus en gestoomde groentjes
next
Quiche met spinazie en ham
Gemarineerde kip met pindasaus en gestoomde groentjes
previous
Gemarineerde kip met pindasaus en gestoomde groentjes
next
Quiche met spinazie en ham

Add Your Comment